Policija upozorava građane na oprez: Na vrlo drzak način prevarili 14 osoba oštetivši ih za više od 20.000 eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. lipanj 2024. u 09:29
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Policija ponovno upozorava građane na oprez pri kupovini preko interneta, jer se učestalo pojavljuju lažni oglasi s ciljem prijevare kupaca.

Policija u Grubišnom Polju uhitila je 19-godišnjaka i 28-godišnjakinju zbog prijevara s lažnim oglasima za traktore i vozila na internetu, čime su prevarili 14 osoba za ukupno više od 30 tisuća eura, izvijestila je u ponedjeljak bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava.

Kriminalističkim istraživanjem nad 19-godišnjim muškarcem i 28-godišnjom ženom iz Bjelovarsko-bilogorske županije, utvrđeno je da su  u razdoblju od ožujka do 30. svibnja ove godine  putem internetskih platformi i društvenih mreža oglašavali na prodaju nepostojeće traktore i osobna vozila.

Time su doveli u zabludu kupce iz Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Varaždinske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije. Kupce su prevarili tako što su s njima sklapali kupoprodajne ugovore nedozvoljeno koristeći osobne podatke drugih osoba.

Na takav su način prevarili 14 osoba koji su im isplatili sveukupno 20 400 eura i 800 eura Aircash bonova za kupovinu osobnog vozila ili traktora, odnosno kao kaparu ili troškove prijevoza. 

Osumnjičeni su uhićeni, a protiv njih će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Policija ponovno upozorava građane na oprez pri kupovini preko interneta, jer se učestalo pojavljuju lažni oglasi s ciljem prijevare kupaca. Preporučuju se dodatne provjere i izbjegavanje sumnjivo povoljnih ponuda.

Komentirajte prvi

New Report

Close