Policija upozorava, ali građani ne slušaju: Opet prevareni u ‘nagradnoj igri’

Autor: Poslovni.hr , 23. studeni 2018. u 10:31
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Ista stvar događa se u cijeloj Hrvatskoj, pa se o tome oglasila i Policijska uprava požeško-slavonska.

Iako policija gotovo svakodnevno upozorava građane da ne nasjedaju na lažne nagradne igre na društvenim mrežama, građani ih ne slušaju i ostaju bez osobnih podataka, javlja Glas Slavonije.

Naime, u srijedu nakon što je saznala da je nepoznata osoba kreirala lažnu objavu na društvenoj mreži s lažnom nagradnom igrom, virovitičkim se policajcima javila 23-godišnjakinja. Djevojka je prijavila da je 15. studenoga, prilikom korištenja društvene mreže, vidjela objavu trgovačkog lanca gdje se u nagradnoj igri tražila fotografija osobne iskaznice i fotografija vlasnika kako drži osobnu iskaznicu, a što je ona, kako bi sudjelovala u nagradnoj, igri i učinila te poslala na navedenu objavu.

Ista stvar događa se u cijeloj Hrvatskoj, pa se o tome oglasila i Policijska uprava požeško-slavonska.

– Posljednjih nekoliko dana naša je Policijska uprava zaprimila nekoliko prijava građana da su nedavno, preko društvene mreže Facebook, sudjelovali u ‘‘nagradnoj igri‘‘ te su organizatori "nagradne igre" tražili da im građani pošalju fotografije svojih osobnih iskaznica s prednje i stražnje strane. Budući da se organizatori "nagradne igre", nakon što su im poslali fotografije dokumenata, više nisu javljali postalo im je sumnjivo te su slučajeve odlučili prijaviti policiji – priopćila je požeška policija.

Hrvatska narodna banka upozorila je javnost da je na lažnoj Facebook stranici HNB-a objavljena nagradna igra te da Hrvatska narodna banka nema organiziranu nagradnu igru ni na koji način, pa ni preko SMS poruka, kontaktira građane da bi im ponudila tu nagradnu igru, koja uključuje i dostavu niza osobnih podataka.

Komentirajte prvi

New Report

Close