Policija upala u GSKG: Uhićene četiri osobe među kojima i rukovoditelj

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2021. u 14:50
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tijekom jutra na području Zagreba policija je uhitila sve četiri tražene osobe.

Policija je u završnoj fazi kriminalističkog istraživanja u Gradskom stambenom komunalnom gospodarstvu (GSKG) tijekom kojeg su privedene četiri osobe. PNUSKOK je danima tražio i istraživao različite račune, a danas su finiširali istragu s USKOK-om. Jedna od privedenih osoba, šef hitnih intervencija GSKG-a, sumnjiči se da je u dogovoru s nekolicinom građevinskih obrta sudjelovao u davanju i primanju mita na poslovima koji su se financirali iz pričuve, i to za period od proteklih godinu, godinu i pol dana. Jedan od osumnjičenih u popodnevnim je satima u policijskoj pratnji odveden iz GSKG-a.

“U završnoj smo fazi kriminalističkog istraživanja tijekom kojeg su uhićene četiri osobe koje će biti predane pritvorskom nadzorniku, dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u.

Kako javlja N1, policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s USKOK-om provode kriminalističko istraživanje nad četiri osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva.

Tijekom jutra na području Zagreba policija je uhitila sve četiri tražene osobe, od čega jednog rukovoditelja iz trgovačkog društva u vlasništvu Grada Zagreba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

Komentirajte prvi

New Report

Close