Policija u šibenskoj Jadranskoj banci, uhićene četiri osobe

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. ožujak 2017. u 13:36
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Banka je krajem prošle godine napokon sanirana te je upravo u tijeku njezina prodaja.

Šibensko-kninska policija potvrdila je u utorak da u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom provodi kriminalističko istraživanje nad četiri fizičke i jednom pravnom osobom zbog sumnje u gospodarski kriminal u Jadranskoj banci.

 Neslužbeno se doznaje da je serija uhićenja započela rano ujutro, kada je policija privela bivšeg predsjednika Uprave Jadranske banke u njegovom domu u Šibeniku, a na radnom mjestu u banci još dvije osobe. Četvrta osoba uhićena je u Čakovcu te je u tijeku njezino privođenje u prostorije šibenske policije.

 Naime, zbog problematičnih kredita izdavanih velikim tvrtkama u proteklom razdoblju Jadranska banka je upala u poteškoće, pa je krajem 2015. započela njezina sanacija. Kako bi spriječili propadanje, Državna agencija za osiguranje štednih uloga pokrenula je sanaciju banke koja se godinama borila s gubicima, manjkom kapitala i neispunjavanjem regulatornih zahtjeva, unatoč čemu je banka ipak imala stabilnu razinu likvidnosti.

 Banka je krajem prošle godine napokon sanirana te je upravo u tijeku njezina prodaja.

 Inače, načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić najavio je u novogodišnjem razgovoru za lokalni portal ŠibenikIN da će u 2017. godini apsolutni prioritet biti suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

 "Zatvorili smo krug oko više osoba koje smatramo odgovornima za vrlo teška kaznena djela i uskoro ćete vidjeti rezultate našeg rada na nekoliko složenih kriminalističkih istraživanja koje provodimo mjesecima. Riječ je o koruptivnim i teško dokazivim kaznenim djelima, jer se događaju u zatvorenim krugovima onih koji plaćaju i primaju mito, a u takvim radnjama sudjeluju pripadnici najširih društvenih skupina, pa i državni službenici, djelatnici lokalnih samouprava, direktori, poslovni ljudi", kazao je tada Kostanić.

 Šibenska policija je u 2016., dodao je, riješila pedesetak takvih slučajeva, "a sad smo pred završetkom posla s onim najznačajnijim". Riječ je, rekao je, o slučajevima koji su tijekom ove godine značajno opterećivali gospodarstvo grada i županije, a njima je počinjena znatna materijalna šteta. "Sve radimo u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku i rezultate ćete vidjeti vrlo brzo", najavio je Kostanić prije više od dva mjeseca.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Romel, 07.03.2017. u 15:01
Bolje da sam kupio dvije kutije cigareta nego dao 50kuna.Na glupostima se uči.Zar ne?

Bolje da ste kupili i te magnetiće nego dionice Jadranske banke . Vi sada barem imate magnetiće a dioničari nemaju doslovno ništa , niti jedne lipe.

[b][/b]

Oprostite na ovoj upadici od komentara,ali nisam ga imao gdje napisati,nadam se da se nećete naljutiti.
Onaj Srećko Rebić,koji preporučuje magnetiće za prestanak pušenja koji se nose na lijevom uhu,NIL SMOKE,je velika obmana,prevara.Nemojte slučajno da kupujete magnetiće i od drugih proizvođača,pod drugim nazivom,jer ste uzalud bacili novac.Ajde,ja sam ih platio samo 50 kn,ali ima ih koji koštaju i preko 400kn.Još se besramno na veliko reklamiraju na netu.hr.,a učinak iz vlastitoga iskustva je da sam ispao papak koji je mislio da će mi ti magnetiči pomoči.Samo jaka volja i želja pomaže de se prestane pušiti.Nije mi jasno da za ovakvo lažno reklamiranje nitko ne odgovara,kazneno.Ljudi bacaju novac na tu besmislicu kao ludi,i ja sam među njima,a ne znaju kako su prevareni.Bolje da sam kupio dvije kutije cigareta nego dao 50kuna.Na glupostima se uči.Zar ne?Zato sve Vas upozoravam,da ne nasjedate na take laži.S pštovanjem svima koji čitaju Poslovni dnevnik,
lakovjeran

New Report

Close