Policija u pojačanom nadzoru prometa, evo što će posebno kontrolirati za vikend

Autor: Poslovni.hr , 06. lipanj 2019. u 13:24
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Više policijskih uprava najavilo je pojačan nadzor vozača za vikend, a cijeli tjedan diljem Hrvatske traje testiranje na alkohol i droge.

Pojačani nadzor za vikend najavila je i Policijska uprava zagrebačka.

“U dane vikenda, od 7. do 10. lipnja, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerena prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.”, najavljeno je u vezi akcije.

Nastavak iste akcije najavljeno je i iz Policijske uprave brodsko-posavske.

U petak, 7. lipnja 2019. od 10.00 do 14.00 sati “na prometnicama  Policijske uprave splitsko-dalmatinske provesti će se akcija „Faktori rizika“, kojom prilikom će se zahvaćati prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja brzine, nekorištenja sigurnosnih  pojaseva u vozilima, kaciga na motociklima i mopedima, te korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.”.

Inače se ovaj tjedan na području cijele Hrvatske, u razdoblju od 3. do 9. lipnja provodi kontinuirani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga unutar Plana aktivnosti organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europe.

Na to su također upozorili iz više hrvatskih policijskih uprava, kako bi djelovali “uz represivno i preventivno”, primjerice iz PU požeško-slavonske i PU karlovačke.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Neka kontroliraju ministre jel voze bez vozačke 3 godine ili voze neprijavljene aute, ili u karticama nisu adekvatno.prijavili zemljišta, kuće ili kako su razdjelili hrvatska zemljišta, vode i ostale resurse ili opljackali tvrtke, novce ili smišljaju načine kako opljačkati narod itd itd …. sram neka bude svakoga tko na bilo koji način pokusava kazniti jadne ljude, a bez da prije toga ne pokusa se barem na tren založiti da se zakon sprovodi tamo gdje je najpotrebniji !!! Jel se mozda tko od novinara usudi priupitati ministra za koliko su se smanjile zrtve u prometu otkako je umjesto da se bavi povecanjem sigurnosti u prometu on povecao kazne da mogu drpit vise novaca. Kao da do tada nisu imali previse…. uzas

New Report

Close