Policija poziva građane da izbjegnu gužve: Evo kada je najbolje podići osobne iskaznice i putovnice

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. travanj 2023. u 08:41
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Je li osobna iskaznica ili putovnica izrađena građani mogu provjeriti: za osobnu iskaznicu putem govornog automata: 01/4563 602, a za  putovnicu putem govornog automata: 01/4563 601.

Iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ)  pozvali su građane da izbjegnu gužve i podignu izrađene osobne iskaznice i putovnice te iskaznice za strance u subotu te su naglasili da izrađene iskaznice za strance građani mogu preuzeti na adresi Remetinečki gaj 13, od 7 do 14 sati.

Policijska uprava zagrebačka će i ovu subotu, 15. travnja od 7 do 14 sati,  organizirati uručenje izrađenih osobnih iskaznica i putovnica na onoj lokaciji na kojoj je podnijet zahtjev: Petrinjska 30, Heinzelova 98, II. policijska postaja Zagreb (Črnomerec) i VI. policijska postaja Novi Zagreb.

Izrađene iskaznice za strance građani mogu preuzeti na adresi Remetinečki gaj 13, od 7 do 14 sati.

Iz PUZ-a kažu da subotom neće zaprimati nove zahtjeve već da će se samo izdavati izrađene osobne iskaznice i putovnice te iskaznice za strance.

Potrebno je ponijeti potvrdu o podnijetom zahtjevu i staru osobnu iskaznicu/putovnicu/iskaznicu za stranca (preuzima se osobno), stoji u priopćenju.

Je li osobna iskaznica ili putovnica izrađena građani mogu provjeriti: za osobnu iskaznicu putem govornog automata: 01/4563 602, a za  putovnicu putem govornog automata: 01/4563 601.

Osim toga, u predvorju zgrade na lokacijama u Petrinjskoj 30, Heinzelovoj 98 te u prostorijama Policijske postaje Velika Gorica u Ulici Matije Magdalenića u Velikoj Gorici nalaze se kiosci na kojima građani, uz stručnu pomoć, mogu aktivirati e-osobne iskaznice i zatražiti mobilni digitalni identitet te putem mobilne aplikacije Certilia ostvariti mogućnost pristupanja portalu e-Građani putem mobitela.

Uz aktiviranu e-osobnu građanima je dostupno više od 100 usluga putem platforme e-Građani, bez dolaska u objekte gdje se te usluge obavljaju.

Sve informacije građani mogu dobiti na poveznici – e-Usluge MUP-a RH, stoji u priopćenju PUZ-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close