Policija ima važnu obavijest: Sutra podignite dokumente, neće se čekati kao tijekom radnog tjedna

Autor: Poslovni.hr , 24. veljača 2023. u 11:53
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Potrebno je ponijeti potvrdu o podnijetom zahtjevu i staru osobnu iskaznicu/putovnicu (preuzima se osobno na lokaciji na kojoj je podnijet zahtjev).

Policijska uprava zagrebačka će organizirati i ovu subotu, 25. veljače 2023. godine od 7 do 14 sati, uručenje izrađenih osobnih iskaznica i putovnica na onoj lokaciji na kojoj je podnijet zahtjev: Petrinjska 30, Heinzelova 98, II. policijska postaja Črnomerec i VI. policijska postaja Novi Zagreb.

“Naglašavamo kako se na preuzimanje izrađenih osobnih iskaznica neće čekati kao tijekom radnog tjedna. Potrebno je ponijeti potvrdu o podnijetom zahtjevu i staru osobnu iskaznicu/putovnicu (preuzima se osobno na lokaciji na kojoj je podnijet zahtjev)”, stoji u priopćenju.

Je li vaša osobna iskaznica i putovnica izrađena?

Ukoliko niste sigurni je li vaš dokument izrađen, to možete provjeriti putem govornog automata. Za osobnu iskaznicu provjerite na 01/4563 602, a za putovnicu na 01/4563 601.

Podsjetimo, u protekle gotovo tri godine, istekao je rok važenja 221.387 osobnih iskaznica, 411.905 putovnica i 78.524 vozačke dozvole. Podaci su to Ministarstva unutarnjih poslova koji sugerira građanima da, iako se spomenuti istekli osobni dokumenti još uvijek smatraju važećima, podnesu zahtjev za izradu novih.

Komentirajte prvi

New Report

Close