Policija ima novi način nadzora brzine: Kazne stižu u roku od 72 sata, a vozači mogu i u zatvor

Autor: Poslovni.hr , 20. svibanj 2019. u 11:30
Foto: Pixsell

Na magistralnoj cesti od Zadra do Draga kamere su na svakih 5-6 kilometara.

Više ne pomaže blicanje drugim vozačima, vožnja u koloni i izbjegavanje patrola. Policija je pronašla učinkovitiji način kontrole vozača.

Po cijeloj Hrvatskoj postavljene su kamere na rasvjetnim stupovima, a za one koje se snimi u prekršaju, kazne su jako visoke, pišu RTL vijesti.

Na magistralnoj cesti od Zadra do Draga kamere su na svakih 5-6 kilometara. Ukupno 12 kućišta za kamere raspoređeno je na širem zadarskom području, ali u njima je samo 5 kamera koje policija premješta. Gdje ih ima, a gdje nema, policijska je tajna.

Policijske kamere s visokom rezolucijom ne bilježe samo prekoračenje brzine, nego i nevezani pojas, mobitel u rukama, ali i je li automobil registriran ili je možda ukraden.

Kazne će vozačima stizati u roku od 72 sata. Oni koji su prekoračili brzinu za 50 kilometara više od dopuštene dobit će tri kaznena boda, ali i novčanu kaznu od 5 do 15 tisuća kuna ili do 60 dana zatvora.

Komentari (1)
Pogledajte sve

a vozači imaju staru mogučnost ukoliko ih polis nije identificiro da se pozovu na blagodat ne svjedočenja protiv užeg člana obitelji ili na privilegij od samooptuživanja, pa neka kaznu okaće mačku o rep

New Report

Close