Policajac uhvatio pijanog vozača, a šef mu prijeti otkazom: ‘Izbriši tu kaznu i reci da si pogriješio’

Autor: Poslovni.hr , 10. svibanj 2017. u 10:44
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Mladić u svojoj prijavi navodi kako je 30. travnja oko 4.30 sati u Ulici Brune Bušića u Imotskom zaustavio vozilo kojim je upravljao 38-godišnjak iz Prošlošca.

Policajac iz Imotskog je kako piše Slobodna Dalmacija, podnio prijavu protiv svoga nadređenog.

U svojoj prijavi navodi kako je 30. travnja oko 4.30 sati u Ulici Brune Bušića u Imotskom zaustavio vozilo kojim je upravljao 38-godišnjak iz Prošlošca. Nakon što ga je podvrgnuo alkotestu i utvrdio da ovaj ima 0,65 promila alkohola u krvi, započeo je pisati prekršajni nalog protiv vozača koji podrazumijeva trenutačno isključenje iz prometa, oduzimanje vozačke dozvole na mjesec dana te novčanu kaznu od tisuću kuna.

Potom je na mjesto događaja stiglo policijsko vozilo u kojem su bili njegov nadređeni te još jedan policijski službenik. Nakon toga ga je pozvao do automobila i verbalno napao.

"Slušaj ti, postao si u zadnje vrijeme vrlo bahat i ništa ne slušaš. Koliko si dugo u policiji", upitao ga je na što mu je ovaj odgovorio da je šest godina u službi. Na to mu je nadređeni rekao da poništi prekršajni nalog koji je počeo ispisivati pijanom vozaču.

"Storniraj taj prekršajni nalog, napiši da si pogriješio, riješi to kako znaš jer bi vrlo lako mogao završiti policijsku karijeru", zaprijetio mu je, a prema navodu koji je napisao u prijavi protiv njega.

No unatoč prijetnjama nadređenog ipak je napisao prekršajnu prijavu protiv Prološčanina te ga isključio iz prometa. Potom je prijetnje prijavio šefovima Policijske postaje Imotski, a njegova prijava proslijeđena je Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

Komentari (1)
Pogledajte sve

I kako je to na kraju završilo za policajca a kako za šefa…

New Report

Close