Poletajev šef odbora direktora Fortenove

Autor: Marina Šunjerga/VL , 14. ožujak 2019. u 22:01
U novoj strukturi banka ima 39,2% udjela/REUTERS

Najveći pojedinačni dioničar koncerna u vrh postavlja jaka imena, uz Poletajeva i Volk.

Sberbankov Maksim Poletajev bit će šef odbora direktora Fortenova grupe, odlučili su vlasnici koncerna na sastanku u Londonu.

Neslužbena je to informacija koja bi trebala biti potvrđena krajem ožujka, kad će se nove funkcije zabilježiti u Sudskom registru trgovačkih društava. Prvog travnja s radom počinje Fortenova grupa koju će voditi odbor direktora s 9 članova i izvršni odbor direktora s 3 člana.

Već su ranije iz koncerna komunicirali da u izvršno tijelo ulaze Daniel Boehi, Miodrag Borojević, Paul Foley, Kelly Griffith, Maksim Poletajev, Jullian Michael Simmons, Sergej Volk i Fabris Peruško. Poletajev, donedavni drugi čovjek Sberbanka bit će na čelu tijela koje će donositi sve strateške odluke, odlučivati o prodaji ili akviziciji dijela poslovanja, imenovanjima…

Uz njega kao predstavnik najvećeg dioničara Sberbanka (39,2% u koncertnu) ulazi i Sergej Volk, kao član privremenog vjerovničkog vijeća u Agrokoru od početka izvanredne uprave. Obojica su dobro upoznati s prilikama u Agrokoru, u posljednje dvije godine dobro su upoznali i naše dobavljače i vlasnike većih hrvatskih tvrtki.

Poletajev je najavio da će u koncern dovesti jaka menadžerska imena. Zasad su svi direktori operativnih kompanija zadržali pozicije i u zrcalnim tvrtkama, a jaka imena ulaze u odbor direktora. U njega ulazi i jedan predstavnik radnika čije ime još nije poznato.

Izvršni odbor direktora koji će operativno voditi koncern imat će tri člana, Peruška, Irenu Weber i člana zaduženog za financije čije ime zasad nije poznato.

Komentirajte prvi

New Report

Close