Pokrenuta istraga oko sumnjivih donacija Sisačkog vodovoda

Autor: Agencija VLM , 16. travanj 2013. u 11:27
Zgrada Sisackog vodovoda. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Iz gradske tvrtke podijeljeno je na stotine tisuća kuna udrugama i sportskim klubovima.

Za donacije Sisačkog vodovoda brojnim sportskim klubovima i udrugama, bez ikakvih kriterija, te zahtjeva o podnošenju ikakvih izvješća ili računa o utrošnji tih donacija zainteresirano je Državno odvjetništvo koje je pokrenulo predistražne radnje. Kako doznajemo čelnici sisačke oporbe SDP-ova Kristina Ikić Baniček i HNS-ov Vlado Andučić pozvani su na obavijesni razgovor u prostorije Državnog odvjetništva u Sisku, vezano uz njihovu prošlotjednu tiskovnu konferenciju na kojoj su iznijeli neke podatke o donacijama.

Naime, iz popisa donacija vidljivo je kako je Sisački vodovod lani i ove godine podijelio na stotine tisuća kuna udrugama koje vode političari stranaka trenutačno na vlasti u Gradu Sisku – HSP Ante Starčević, HDZ-u, HSS-u, Zelenoj listi i Stranki penzionera, ili ih vode ljudi bliski političarima na vlasti.

Samo je potrebna molba

Za donacije je bilo dovoljno samo donijeti formalnu molbu, a novac je vrlo brzo isplaćen na račune kluba ili udruge.

Nije se tražio izvještaj o njegovoj utrošnji, niti računi. Osim s klubovima i udrugama s područja Grada Siska dio novca je otišao i u Ilok – Teniskom klubu Šarengrad kojeg vodi glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević na državnom nivou – Pero Ćorić. Odvjetništvo istražuje moguće nezakonitosti u načinu dodjele ovih sredstava.

Kupovina podobnih?

– Riječ je o očitom primjeru političke korupcije, te bi se sada poštena većina Siščana trebala konačno osvijestiti da novac kojim se plaćaju sinekure političkim podobnicima i klubovima miljenicima vlastodržaca nije neki tuđi, virtualni već naš novac. Žrtve ove političke korupcije su svi naši sugrađani kojima su kuće poplavljene zbog zaobalnih voda koje nemaju kamo oteći jer komunalna tvrtka zadužena za širenje kanalizacijske mreže novce troši na klijentelističku kupovinu podobnih, a ne na podizanje standarda života Siščana, rekla je Kristina Ikić Baniček, koja ne želi govoriti o predstojećem razgovoru u odvjetništvu.

Za sada iz Sisačkog vodovoda ili Grada Siska nema nikakvih reakcija o spornim donacijama, niti objašnjenja kako je moguće da gradska tvrtka, kronični gubitaš, odjednom nađe milijun kuna za donacije.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ideje naše – benzin Vaš [emo_mrgud]

New Report

Close