Pokreću plasman proizvoda proizvođača sa stradalih područja

Autor: Poslovni dnevnik , 12. siječanj 2021. u 11:23
HPK i MHP žele pomoći poljoprivrednicima s potresom pogođenih dijelova Hrvatske/SLAVKO MIDŽOR/PIXSELL

HPK i MHP žele pomoći poljoprivrednicima s potresom pogođenih dijelova Hrvatske.

Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) i klaster Mali hrvatski proizvođač (MHP) zajednički pokreću projekt plasmana proizvoda proizvođača s područja stradalih u potresu te pozivaju proizvođače da se jave HPK kako bi njihovi proizvod pronašli put do potrošača.

Kako ističu, očekuju da će ova inicijativa pomoći poljoprivrednicima koji su trenutno suočeni s ogromnim problemima, kako u proizvodnji tako i u plasmanu proizvoda.

Inače, tvrtka MHP već niz godina bilježi stalan rast i može se pohvaliti s dobrim rezultatima u poslovima vezanim uz razvoj i distribuciju proizvoda malih lokalnih proizvođača.

“U većini slučajeva radi se o proizvođačima koji su svoj plasman vršili prema lokalnom stanovništvu putem tržnica, za koje je upitno kada će opet proraditi, naša uloga će biti redovan otkup i priprema proizvoda za tržište široke potrošnje. Konkretno, ideja je organizirati pakirni centar u kojem bi ambalažirali i pripremali robu za daljnju distribuciju”, naglašavaju iz HPK i MHP Alimentum trade.

MHP će pod svojim nazivom stavljati robu na tržište, a konačan plasman prema krajnjem potrošaču je već u procesu pripreme s ključnim partnerima koji su lideri u maloprodaji.

“S obzirom na to da se po procjenama ne radi o velikom volumenu, vjerujemo da ćemo s maksimalno 200 kvadratnih metara imati dovoljno prostora da zadovoljimo cilj oko plasmana za 50-ak proizvođača koje možemo sustavno i planski razviti u kompetentne dobavljače.

Prostor ćemo osigurati u našoj režiji, a od HPK smo zatražili da se uključi u segmentu opremanja prostora te ubrzavanju procedura oko registracije.

Cijeli postupak odradit ćemo bez naknade za proizvođače što je još jedan od razloga zašto tražimo podršku HPK, krovne organizacije svih hrvatskih poljoprivrednika”, poručuje Marko Špiljar, direktor MHP Alimentum trade.

Komentirajte prvi

New Report

Close