Pokraj Pazina se gradi zabavni tematski park Inspirit

Autor: Marija Crnjak , 29. svibanj 2014. u 22:00
Park će povećati turističku atraktivnost Pazina/ Duško Marušić/PIXSELL

Ideja je proizašla iz projekta Istra Inspirit Županije, TZ-a i IRTA-e.

Grad Pazin i Istarska županija na mjestu bivšega vojnog zemljišta nadomak Pazina gradit će park Inspirit, tematski zabavni park koji će se baviti temama istarske i slavenske mitologije te lokalnim tradicijskim obrtima i običajima.

Investicija koja se procijenjuje na oko 12,5 milijuna eura proizašla je iz uspješna projekta Istra Inspirit, čiji su osnivači Istarska županija, Turistička zajednica Istre i Istarska razvojna turistička agencija (IRTA). Kako doznajemo u IRTA-i, nositelj projekta Parka Inspirit je Grad Pazin uz podršku Istarske županije, no očekuje se da će se u projekt uključiti i privatni investitori. "Inspirit park zamišljen je kao tematski park, koji će biti otvoren veći dio godine, a svojom će ponudom biti orijentiran na obitelji s djecom od 3-12 godina. Ideja je nastala prije prije dvije godine, a Park će povećati turističku atraktivnosti te će biti platformu za prodaju lokalnih poljoprivrednih proizvoda te proizvoda tradicionalnih zanata", ističu u Agenciji.

Nositelji projekta ove godine u veljači su dobili suglasnost Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, koja je potrebna za ishođenje lokacijske dozvole. Ministarstvo turizma odobrilo je Gradu Pazinu 600 tisuća kuna za pripremu projektne dokumentacije. Uskoro kreće međunarodni pozivni natječaj za izradu idejnog rješenja Parka, koje će definirati tehničke i financijske aspekte projekta, a uz to će se izraditi i studija isplativosti koja će uz idejno rješenje biti ključna za privlačenje investitora.

Komentirajte prvi

New Report

Close