Pogledajte koliko su lani zaradili vodeći hrvatski odvjetnici

Autor: Poslovni.hr , 19. lipanj 2017. u 09:29
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Anti Nobilu prihodi su pali za 30 posto, na 738.000 kuna, a uz to je jedini iskazao gubitak od 259.600 kuna.

Hanžeković i partneri i prošle godine su zadržali lidersku poziciju među odvjetničkim društvima. Bez obzira na pad prihoda za 2,5 posto, na 50 milijuna kuna, još su nedostižni konkurenciji, s tim da im je dobit skočila za čak 48 posto, na 5,1 milijuna kuna.

Marijan Hanžeković u odvjetničkom je poslu gotovo 40 godina. Krenuo je 1978. s pisarnicom, da bi 1994. utemeljio s odvjetnikom Milanom Radakovićem društvo Hanžeković, Radaković i partneri, koje je kasnije postalo samo Hanžeković i partneri. Lani je u upravu društva ušla njegova mlađa kćerka, odvjetnica Dora Hanžeković. Njezino ime upisano je i među osnivače tvrtke, tako da je izgledno kako će ona naslijediti oca kad se on jednog dana povuče iz odvjetničkog biznisa, piše tportal.

Hanžekovićeva starija kći Ana zadužena je za drugi dio očeva poslovnog carstva. Vodi izdavačku kuću Hanza media (Jutarnji list, Glorija i Globus), predsjednica je uprave Sportskih novosti, sjedi u nadzornim odborima Slobodne Dalmacije i farmaceutske tvrtke Genera. U Generi Hanžeković ima manjinski udio nakon što je 2015. većinu dionica prodao britanskoj kompaniji Dechra, na čemu je zaradio oko 2,7 milijuna eura.

Gledano po prihodima, drugo mjesto u Top pet odvjetničkih kuća drže Grgić i partneri. Društvo je osnovano 2000., a na njegovu čelu je Dubravko Grgić, poznatiji u javnosti kao vodeći dioničar koncerna Agram. Kralj osiguranja, kako mu znaju tepati mediji, nedavno je na sebe privukao pažnju suprotstavljanjem izvanrednom povjereniku u Agrokoru Anti Ramljaku.  Grgićeva odvjetnička kuća lani je stagnirala u prihodima koji su iznosili 36,6 milijuna kuna (-1,8 posto u odnosu na 2015.). Zarada joj je također pala za 3,1 posto, na 10 milijuna kuna.

Na trećoj poziciji zagrebački je odvjetnički trojac Divjak, Topić i Bahtijarević specijaliziran za trgovačko pravo, za preuzimanje i spajanje društava. Njihovi prihodi prošle su godine skočili za visokih 10,6 posto, na 22,3 milijuna kuna, što je pratio i rast dobiti za 22,4 posto, na 6,1 milijun kuna.

Dobra godina je i iza dvojca koji je sve do nedavno branio Zdravka Mamića, Jadranku Sloković i Čede Prodanovića. Sloković su prihodi porasli za 51,5 posto na 1,27 milijuna kuna, a zaradila je 316.600 kuna. Njezin poslovni i životni partner Prodanović završio je 2016. s 1,15 milijuna kuna (+40 posto) i dobiti od 312.000 kuna.

Anti Nobilu prihodi su pali za 30 posto, na 738.000 kuna, a uz to je jedini iskazao gubitak od 259.600 kuna, piše tportal

Komentari (6)
Pogledajte sve

Sve junak do junaka! Neki zamračuju do 90% prometa! A pravde nema……

Hanžeković se specijalizirao za trgovačko pravo, a to je devedesetih godina značilo da je “specijalist za pretvorbu i privatizaciju”. Za vrijeme Tuđmanova HDZ-a do 2000. godine njegove bogatstvo procjenjivalo se na oko 12 milijuna eura.

U drugom dijelu 2000-tih, iako je odvjetnik, više se posvetio poslovnim ulaganjima, odnosno htio se dokazati ne samo kao dobar odvjetnik nego i kao menadžer. U vlasničku strukturu kartičarske kuće Diners ulazi sredinom dvijetisućitih, a 2007. godine prodaje je Erste banci, Navodno je ukupna vrijednost transakcije bila oko 150 milijuna eura, a Hanžeković je zaradio 51 milijun eura.

Zarađeni novac iskoristio je za kupnju većinskog udjela u tvrtki Veterina koja će postati Genera d.d. Navodno ga je to koštalo 25 milijuna eura. Tu tvrtku će kasnije prodati i to navodno za više od 50 milijuna eura. U Hanžekovićevom vlasništvu je i tvrtka Hanza nekretnine, a svoj novac Hanžeković je investirao i u Questus fond Borislava Škegre, kao i u Optima telekom.

Nobiloni je sigurno prijavio kao trosak novi Jaguar za poslovnu namjenu. Koja banana drzava…Ipak je najbolji anemicni spreher Delboy koji ke..nja o demokrscanstvu a tjednima vuce za rukav ljude koji niti znaju tecno hrvatski da skupi 76 ruku i ostane na vlasti. Koja banana drzava..

Svaka im čast to su Hrvatske perjanice. Oni su bolji predstavnici RH nego svi sportaši zajedno. Sve ih treba odlikovati a onima koji su prijavili slabiju dobit država treba dodjeliti nepovratna sredstva. Ipak oni rade na oslobađanju pljačkaša države svih vrsta i to vrlo uspješno. Pozdrav g. Šeksu , predstavniku i zaštitniku svih kriminalaca u RH.

New Report

Close