Poduzetnicima dobar putokaz

Autor: Marta Duić , 08. ožujak 2015. u 22:00
Predrag Štromar, Mislav Šimatović i Goran Habuš /Marko Jurinec/PIXSELL

U Varaždinu se dosad na besplatne edukacije prijavilo oko 200 obrtnika, poduzetnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Poslovni uzlet grada Varaždina, koji će se održati 13. ožujka u varaždinskoj Areni, najavili su u petak varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, župan Predrag Štromar i glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović.

"Zadovoljstvo mi je najaviti petu manifestaciju Poslovnog uzleta, projekta  koji smo pokrenuli prošle godine u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta i pod pokroviteljstvom tadašnjeg predsjednika RH Ive Josipovića s ciljem promocije i edukacije malog i srednjeg poduzetništva. Naša je misija podići razinu znanja i kompetencija hrvatskih poduzetnika i drago mi je da su Županija i Grad prepoznali važnost našeg projekta", istaknuo je Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika. Napomenuo je kako su ovaj strateški projekt Poslovnog dnevnika podržali mnogi gradovi i županije. U odnosu na prošlu godinu, kad je Poslovni uzlet organiziran u šest gradova, ove će godine obuhvatiti 23 grada u Hrvatskoj i podići kompetencije poduzetnika svih regija.

U Varaždinu se dosad na besplatne edukacije rađene po mjerama i potrebama samih poduzetnika prijavilo 200-tinjak obrtnika, poduzetnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Gradonačelnik Varaždina Goran Habuš složio se kako je posrijedi izvrsna prilika da poduzetnici i obrtnici dobiju putokaz kako postati još bolji. "Grad Varaždin svojim poduzetnicima i obrtnicima pomaže putem kreditnih linija, suradnjom s obrtničkom komorom i raznim projektima poput Poduzetničkog impulsa. Neka poduzetnici i dalje budu nositelji našeg grada", poručio je Habuš. Najavio je i da se nakon deset godina otvorila velika razvojna prilika varaždinskom poduzetništvu: gradu se uskoro vraća 77 tisuća kvadrata zemljišta, idealnog za poduzetničku zonu.

Župan Predrag Štomar istaknuo je kako su županija s najkonkurentnijim poduzetništvom. "Poslovni uzlet kvalitetan je projekt koji može dodatno pospješiti gospodarstvo naše županije i prihvatili smo ga bez puno razmišljanja. Edukacije i svježe teme koje će poduzetnici moći čuti svakome će od njih pomoći u ovim teškim vremenima. Iako je naše poduzetništvo žilavo, uvijek nam je cilj još bolja kvaliteta te da naši poduzetnici svojim znanjima i vještinama mogu parirati poduzetnicima na europskome tržištu", zaključio je Štromar. Ovo nije jedini Poslovni uzlet koji očekuje poduzetnike Varaždinske županije  jer ove godine educiramo poduzetnike, obrtnike i vlasnike poljoprivrednih gospodarstava i u Ivancu te Ludbregu.

Komentirajte prvi

New Report

Close