Poduzetnici račune dužni platiti 8 dana od isplate nadoknade

Autor: Poslovni dnevnik , 01. veljača 2021. u 13:32
Nastavlja se mjera nadoknade fiksnih troškova. U njih sad uračunat i trošak softvera za fiskalizaciju/H. J./PIXSELL

U fiksne troškove koji će se nadoknađivati uvršten je i mjesečni trošak softverske opreme za fiskalizaciju.

Poduzetnicima – kojima je odlukom Stožera civilne zaštite RH od 8. siječnja i dalje obustavljen rad i kojima je pad prihoda/primitaka u siječnju 2021. u odnosu na siječanj 2020. bio najmanje 60 posto – nastavlja se mjera nadoknade fiksnih troškova za siječanj 2021.

Način i uvjeti nadoknade propisani su Uputom o provedbi mjere nadoknade dijela ili svih fiksnih troškova u sklopu mjere Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom za siječanj 2021. donesenom nakon razgovora s Udrugom ugostitelja, priopćili su u subotu iz Porezne uprave Ministarstva financija.

Novost u odnosu na mjeru za prosinac 2020. je da su poduzetnici dužni platiti račune u roku osam dana od isplate nadoknade, ako to nisu učinili prije podnošenja zahtjeva. Također, u fiksne troškove koji će se nadoknađivati uvršten je i mjesečni trošak softverske opreme za fiskalizaciju, stoji u priopćenju.

Zahtjev za nadoknadu dijela ili svih fiksnih troškova za siječanj 2021. poduzetnici podnose Ministarstvu financija, Poreznoj upravi putem sustava ePorezna od 15. veljače do 15. ožujka 2021.

Sve informacije vezane uz podnošenje Zahtjeva i ostvarenje prava na nadoknadu fiksnih troškova dostupne su na web stranicama Porezne uprave.

Komentirajte prvi

New Report

Close