Poduzetnici i obrtnici imali priliku dobiti nova poslovna znanja i steći nove vještine

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 23. listopad 2015. u 14:19
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U sklopu Poslovnog uzleta grada Supetra poduzetnici i obrtnici su se educirali o širokom spektru tema.

Krešimir Budiša, direktor društva UHY SAVJETOVANJE d.o.o. i revizor EU projekata, s okupljenima je podijelio znanja i vještine iz područja upravljanja, pripreme i provedbe EU projekata te pobliže pojasnio poslovne planove, investicijske studije, CBA analize, kao i studije izvodljivosti). Na edukaciji „Iskoristite EU fondove i osnažite proizvodnju i turizam u Dalmaciji“, donio je primjere iz prakse.

Niki Dešković, iz Internet partnera održao je edukaciju na temu „Digitalni marketing u službi turizma – naučite kako povoljno oglašavati vaše turističke kapacitete na Googleu i Facebooku“, dok je Krešimir Jusup iz HT-a svoje vrijeme posvetio edukaciji „Ured u oblaku – uz Cloud usluge ured je tamo gdje ste Vi“. Internet partner je firma koja se već 10 godina bavi razvojem internet tehnologija za turizam, dok su sudjelujem i organizacijom edukacija o prodaji putem interneta u turizmu od velike pomoći malim i srednjim poduzetnicima ovog sektora, a Cloud usluga koncept je koji svim poduzetnicima može uvelike olakšati poslovanje.

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Draženka Draženović Kostelac govorili su o povoljnim sredstvima za ulaganje u turističke kapacitete te izvorima financiranja za pokretanje samostalnog poslovanja i samozapošljavanje.

Ilda Stanojević i Danijela Grizelj, iz Hrvatskog centara za zadružno poduzetništvo, u sklopu edukacije  „Zadružno poduzetništvo i zadružni proizvodi u promociji hrvatskog turizma“ prisutne su uputili u to zadružno poduzetništvo i kako ono može pomoći hrvatskom turizmu, kroz metode brandiranja hrvatskog zadružnog i hrvatskog otočnog proizvoda.

Vesna Bukarica, Sunčana Matić i Filip Brkljača iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost održali su edukaciju „Osuvremenite svoje poslovanje i saznajte kako do potrebnog novca za energetsku učinkovitost“ na kojoj je riječ bilo o programima sufinanciranja iz područja energetske učinkovitosti i otvorenim natječajima i javnim pozivima namijenjenim poduzetnicima i građanima. Dajući edukativnu podlogu s ciljem podizanja razine svijest o potrošnji energije, okupljene su uputili i u sredstva Fonda okviru projekata kojima se jasno može potvrditi smanjenje potrošnje energije i zaštita okoliša.

Ministarstvo poljoprivrede i Tomislav Petrović usmjerili su se na iskorištavanje EU fondova za ruralni razvoj kojima se može unaprijediti gospodarstvo, potičući male i srednje poduzetnike na češće i efikasnije korištenje mjera koje im mogu biti dobar vjetar u leđa. Edukacija ministarstva poljoprivrede približila je Europske fondove koji su zamišljeni kao financijski instrumenti koji podupiru provedbu pojedine politike Europske unije u zemljama članicama.

Euro Grant konzalting je u sklopu edukacije „Kako napisati dobar projektni prijedlog – saznajte učinkovite metode za dobivanje EU fondova“ omogućio korisne informacije o pisanju dobrih projektnih prijedloga za dobivanje sredstava iz EU fondova. Jelena Simić je na supetarskom Uzletu prezentirala vještine organizacije poslovanja, marketinga i projektnog menadžmenta, dok je Roman Marinović informirao o mogućnostima koje nude EU projekti.

Komentirajte prvi

New Report

Close