Podignuta optužnica protiv Nadana Vidoševića

Autor: Poslovni.hr , 01. srpanj 2015. u 13:22
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Nadan Vidošević bio je predsjednik Hrvatske gospodarske komore 18 godina. I upravo na toj poziciji uhićen je 12. studenog 2013. zbog sumnje da je upleten u aferu Remorker, odnosno u izvlačenje novca iz HGK.

Uskok je podignuo optužnicu protiv Nadana Vidoševića u slučaju Remorker, saznaje HRT.

Podsjetimo, Nadan Vidošević bio je predsjednik Hrvatske gospodarske komore 18 godina. I upravo na toj poziciji uhićen je 12. studenog 2013. zbog sumnje da je upleten u aferu Remorker, odnosno u izvlačenje novca iz HGK.

Uskok je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv devetero hrvatskih državljana, među njima je i Vidošević, zbog udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti.

Vidoševića se između ostalog tereti da je, od 2006. do ožujka 2011. godine, u cilju stjecanja znatne materijalne koristi za sebe i druge, a koja im nije pripadala, isplaćivao novac sa žiro računa Komore bez osnove. Njega i suoptuženike tereti se za fiktivno poslovanje, a sukladno tome i potpisivanje dokumenata i izdavanje računa za nepostojeće poslove. S računa Komore na račune trgovačkih društava u više navrata isplaćeno je ukupno 35.954.242,00 kune, pri čemu je iznos od 6.832.581,94 kune utrošen za održavanje privida urednog i redovnog poslovanja navedenih društava, navodi se u optužnici.

Komentari (6)
Pogledajte sve

…neka institucije rade svoj posao…

HDZ maneken. Dolijao. Sanaderova skola 10%


Sve mu je na mami i ženi, a troši oteto i skriveno!

iznajmljuje vile i kupi najamninu, ne bi li to trebao biti prihod države, ako se utvrdi da je sve kupljeno pokradenim novcem, mamu i ženu svakako bi trebalo zatvoriti za svaki slučaj, ista je to obitelj

Sve mu je na mami i ženi, a troši oteto i skriveno!

New Report

Close