Počinje ‘vruća’ jesen, loše ceste postaju prošlost

Autor: Agencija VLM , 16. listopad 2012. u 12:29
Ilustracija / PXL

Za razvitak gospodarstva – jedna od najlošijih dionica u poduzetničkoj zoni nikako nije mogla doći na red, a sada ide u temeljitu rekonstrukciju.

Ove će se jeseni zahuktati radovi na zagorskim prometnicama. Državne institucije nikada nisu bile izdašnije ni naklonjenije projektima od životne važnosti za Zagorce.

Osigurano tri milijuna kuna

Jedna od najlošijih dionica županijskih cesta ona je na potezu Crodux – Keratek u poduzetničkoj zoni u Svetom Križu Začretju. Do sada nije dolazila na red jer je riječ o skupoj investiciji, no sada slijedi potpuna rekonstrukcija – najavio je Željko Vincelj, ravnatelj Županijske uprave za ceste. Za radove na ovoj cesti važnoj za gospodarstvo u dužini od 662 metra ŽUC je osigurao tri milijuna kuna. Da je riječ o lošoj dionici, potvrđuje i načelnik Općine Ivan Kranjčić. – Mi smo platili projektnu dokumentaciju u iznosu od sto tisuća kuna, ishođena je lokacijska dozvola te se čeka građevna, pa će radovi krenuti uskoro. Također u zoni kreću radovi na još jednoj cesti unutar zone –najavljuje načelnik Kranjčić.

– Za zagorske prilike, ogroman državni investicijski ciklus u županijske ceste rezultirat će i drugim pozitivnim radovima u Županijskoj upravi za ceste u ovoj godini. Državno investiranje u asfaltiranje cesta i postavljanje odbojnih ograda uz njih, oslobađa dio vlastitog novca ŽUC-a planiranih za iste te radove pa nam se omogućuje preraspodjela za neke druge namjene. To se prije svega odnosi već spomenutu cestu u zoni te izgradnju nogostupa – kaže Vincelj.

Dodatnih pet kilometra

Ovogodišnjim programom izgradnje nogostupa u suradnji s općinama i gradovima planirano je da oni riješe kanalizaciju, a ŽUC nakon toga ugrađuje rubnjake te asfaltira nogostupe. Dosad je bilo obuhvaćeno sedam općina i gradova i to Oroslavje, Sveti Matej u Gornjoj Stubici, Donja Podgora u Donjoj Stubici, Marija Bistrica, Podbrezovica u Đurmancu, Prišlin u Humu na Sutli i Radoboj, s ukupno 2,5 kilometara, u vrijednosti većoj od milijun kuna. Novootvorenim investicijskim mogućnostima nogostupe bi trebalo dobiti uz preduvjet da se prije toga ugrade kanalizacijske cijevi u naseljima Sopot u Pregradi, Mihanović Dol u Klanjcu, Desinić, Lobor, Mihovljan, Sv. Križ Začretje i Tuhelj. Dvije općine koje su već bile u ovogodišnjem programu izgradnje nogostupa, proširile su svoje želje za novim dionicama nogostupa, a to su Gornja Stubica i Hum na Sutli. Tako će dodatnim programom biti obuhvaćeno oko pet kilometara nogostupa, čime će se ovogodišnja izvedba proširiti na 7,5 kilometara u vrijednosti više od tri milijuna kuna, rekao je Željko Vincelj, ravnatelj Županijske uprave za ceste.    

Komentirajte prvi

New Report

Close