Počinje razgledavanje nekretnina koje država daje u zakup

Autor: Poslovni.hr , 30. kolovoz 2021. u 10:17
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Od danas, 30. kolovoza 2021. u tijeku je razgledavanje poslovnih prostora u vlasništvu države koji su ponuđeni u zakup na natječaju Državnih nekretnina d.o.o.

Svi zainteresirani zakupci 32 prostora mogu pogledati do petka, 3. rujna 2021. prema rasporedu objavljenom u javnom pozivu za podnošenje ponuda za zakup 3/21.

Pregledi započinju u Bjelovaru s poslovnim prostorom na adresi Franjevačka 11C, a prvi se dan mogu pogledati i poslovni prostori u Splitu na lokaciji Sinjska 7, gdje se na istoj adresi u zakup daju tri ulična i jedan dvorišni prostor.

Poslovne prostore u Zagrebu moguće je pogledati od 1. do 3. rujna.

U glavnom gradu u zakup je ponuđen ukupno 21 poslovni prostor, a dva od njih nalaze se u nultoj zoni. Prvi je prostran i prozračan prostor od 100-ak m2, smješten na atraktivnoj lokaciji nedaleko Cvjetnog trga, na adresi Frane Petrića 4, dok je drugi prozračan prostor od 50-ak m2 na jednako frekventnoj, ali mirnijoj poziciji, na 2. katu dvorišne zgrade u Gajevoj 7. Prostor u Gajevoj može se razgledati u četvrtak, 2. rujna od 8:45 do 9:15, a odmah zatim, od 9:15 do 9:45, za razgled će biti otvorena i Petrićeva. Isti dan poslijepodne, od 14:00 do 14:30 može se pogledati i poslovni prostor u nizu uličnih lokala u prizemlju Vlaške 33.

Poslovni prostori ponuđeni na natječaju u zakup se daju u viđenom stanju na vrijeme od 10 godina. Ponuditelji mogu podnijeti samo jednu ponudu za jedan poslovni prostor, a oni ponuditelji koji temeljem najpovoljnije ponude postanu i zakupnici, prvi su mjesec oslobođeni plaćanja zakupnine.

Javno otvaranje ponuda održat će se 10. rujna u 13 h, ali na novoj lokaciji, u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ulica Republike Austrije 14, Zagreb, umjesto dosadašnje u Dežmanovoj ulici u Zagrebu. Zainteresirani ponuditelji svoje ponude za zakup i dalje dostavljaju Državnim nekretninama d.o.o. poštom ili osobno u Planinsku ulicu 1, Zagreb do podne, 10. rujna 2021, objavio je N1.

Komentirajte prvi

New Report

Close