Počinje obnova zgrade željezničkoga kolodvora u Zagrebu, vrijednost radova gotovo 300.000 eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. travanj 2024. u 13:06
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zgradu kolodvora su obišli predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić zajedno s članovima Uprave i predstavnicima izvođača radova.

HŽ Infrastruktura i tvrtka Veselčić potpisale su u utorak ugovor za radove cjelovite obnove zgrade željezničkoga kolodvora Sesvete, vrijedan 297,5 tisuća eura, izvijestila je HŽ Infrastruktura.

Rok za izvođenje je šest mjeseci, a radovi obuhvaćaju zamjenu krovišta i vanjske stolarije, obnovu fasade, sanitarnih čvorova i instalacija, uređenje okoliša, parkirališta i čekaonice za putnike. Bit će ugrađeni i klimatizacijski uređaji.

Zgradu kolodvora su obišli predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić zajedno s članovima Uprave i predstavnicima izvođača radova.

“Sesvete – Dugo Selo dionica je s najvećim intenzitetom željezničkog prometa u Republici Hrvatskoj. Njome na dan prođe više od 200 vlakova, od kojih 140 putničkih. Prioritet nam je poboljšati kvalitetu putovanja i zadovoljstvo putnika kako bi tom najprometnijom željezničkom dionicom u državi putovali što ugodnije”, rekao je Kršić.

HŽ Infrastruktura, kako se navodi, provodi velike projekte obnove i modernizacije željezničke infrastrukture, a uz obnovu i modernizaciju pruga radi se na obnovi kolodvorskih zgrada diljem Hrvatske. Trenutačno su u procesu obnove kolodvorske zgrade od Slavonije do Istre, koje se većinom financiraju iz Fonda solidarnosti EU-a ili državnog proračuna, a važan obol dat će i sredstva iz kredita Europske investicijske banke.

Za radove na kolodvorskim zgradama koji su u tijeku planirano je više od 2,2 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close