‘Početkom iduće godine počinje gradnja Pelješkog mosta’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. lipanj 2015. u 09:55
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U ranu jesen mogao bi biti raspisan natječaj za izgradnju Pelješkog mosta, dok bi sama gradnja mosta, vrijednog između 200 i 220 milijuna eura, mogla krenuti krajem ove godine.

U ranu jesen mogao bi biti raspisan natječaj za izgradnju Pelješkog mosta, dok bi sama gradnja mosta, vrijednog između 200 i 220 milijuna eura, mogla krenuti krajem ove godine, odnosno početkom iduće, najavio je u srijedu ministar pomorstva, prometa i infrasturkture Siniša Hajdaš Dončić.

U emisiji "A sada Vlada" Hrvatskog radija kazao je da je završena Studija o izvedivosti utjecaja na okoliš gradnje Pelješkog mosta, da je studija pokazala kako je gradnja mosta najbolja opcija, odnosno da je stvorena većina uvjeta da se može uspješno aplicirati za novce potrebne za tu izgradnju.

Ujedno je najavio da će ta studija biti predstavljena početkom idućeg tjedna.

Novac će, po njegovim riječima, biti osiguran iz zajedničke EU blagajne, a samu je vrijednost investicije procijenio na 200 do 220 milijuna eura, što uključuje i gradnju mosta, ali i pristupnih cesta.

Hajdaš Dončić očekuje da bi Bruxelles moglo sufinancirati najmanje 50 posto te vrijednost, dakle više od 100 milijuna eura, no postoji nada da se sufinancira i do 75 posto vrijednosti projekta.

Komentari (3)
Pogledajte sve

gradi se da bi bagra prodala terene koje su nakupovali preko nekakvih nizozemskih fondova.

tooooooooooo, mi svake izborne godine dobijemo po jedan imaginarni most, postati ćemo zemlja virtualnih mostova

Gradnja samo radi napucavanja besmislenih statističkih pokazatelja. Isti razlog zašto su se gradile autoceste i zašto se tako sumanuto grade stanovi, radi pumpanja BDPa i što većeg zaduživanja kod Rotschilda.

New Report

Close