Počelo je… Račun otkriva astronomsku cijenu kave u kafiću na Hvaru

Autor: Poslovni.hr , 22. svibanj 2024. u 07:37
Foto: Zvonimir Barišin / Pixsell

Od ožujka 2023. do ožujka ove godine, cijena kave u Hrvatskoj porasla je za 7,4 posto, što je najveći rast među državama EU.

Kako se ljetna sezona približava, cijene rastu, a prvi porast dolazi s najsunčanijeg Hrvatskog otoka Hvara. Prošle godine, u veljači, kava je na Hvaru koštala skoro 3 eura (22 kune) dok je tijekom sezone u jednom popularnom kafiću cijena skočila na 4,10 eura.

Ove godine cijene su se dodatno povećale. Najnoviji račun s Hvara pokazuje da ovih dana cijena kave u jednom kafiću na hvarskoj rivi iznosi 4,50 eura. Možda ako vam je lakše percipirati vrijednost, 4.50 eura je 33.91 kuna. Skoro 34 kune platit će te veliki macchiato na Hvaru. 

Od ožujka 2023. do ožujka ove godine, cijena kave u Hrvatskoj porasla je za 7,4 posto, što je najveći rast među državama EU. Rumunjska je imala drugi najveći rast u EU, 6,8 posto, a Bugarska treći s rastom cijene kave od 6,6 posto. Na razini cijele EU, rast je bio minimalnih 1 posto, a mnoge države zabilježile su značajan pad cijena, piše Večernji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close