Počela gradnja Poduzetničkog inkubatora od milijun eura

Autor: Agencija VLM , 26. listopad 2012. u 14:49
PXL

Mi možemo sve što zamislimo – poručuje Tomislav Tolušić, virovitičko-podravski župan.

U petak je u virovitičkoj Poduzetničkoj zoni II postavljen kamen temeljac kojim je obilježen početak gradnje Poduzetničkog inkubatora Virovitica. U sklopu projekta pod nazivom ''E-ncubator – sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji“ do svibnja sljedeće godine sagradit će se mjesto na kojem će 15 poduzetnika u razdoblju od tri do pet godina usavršavati znanje, raditi, stvarati te poučavati druge.

Na svečanosti povodom gradnje okupilo se tridesetak gostiju među kojima su bili saborski zastupnik Josip Đakić, pomoćnica ministra financija i ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović, župan Tomislav Tolušić, predsjednik Skupštine Virovitičko-podravske županije Josip Novogradec te gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin uz suradnike.

Gradnju sufinancira EU s oko 720.000 eura, nositelj je cjelokupnog projekta Virovitičko-podravska županija koja je osigurala nešto više od 220.000 eura, a partner je na projektu VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije koja sudjeluje sa 19.300 eura uz pridruženog partnera BIOS Osijek koji je jedan od vodećih u RH te će pripomoći u usavršavanju i prenošenju iskustava i vještina stečenih vlastitim iskustvom. Ukupna je vrijednost gradnje je 960.215,89 eura ili 7,201.619,00 kuna.

Igor Andrović, budući direktor Poduzetničkog inkubatora te alfa i omega cijelog zdanja koje se danas počinje graditi, zahvalio je VIDRA-i na pomoći i suradnji te objasnio da se projektni tim koji će voditi može pohvaliti stručnošću i predanim radom na cjelokupnom projektu. Projekt koji je trenutačno jedan od najvrednijih na području županije zaslužuje osobitu pozornost građana i poduzetnika zato što će se nezaposleni moći zaposliti, a unaprijedit će se i poduzetništvo. Ovaj projekt već sada jamči smanjenje rasta nezaposlenosti na ovom području i pospješuje razvoj županije.

Svrha poduzetničkog inkubatora bit će pružanje stručne pomoći poduzetnicima u marketingu i računovodstvu te svakodnevno obučavanje poduzetnika o mogućnostima i načinu prikupljanja sredstava iz EU i naših domaćih ministarstava.

Gradonačelnik Kirin u svom je stilu proslavio ovaj veseli dan u svom gradu pa ponosno poručuje da je bolja Virovitica ujedno i bolja RH te se pita zašto kolege u drugim gradovima i županijama ne slijede ovaj stil, nego se pozivaju na krizu i ne čine ništa za svoje građane. Investicije u gradu i na području cijele županije porasle su i ovo krizno doba ne poručuje da trebamo kukati, već da se trebamo pokrenuti. Suradnja između grada i županije može doista učiniti čuda, a to možemo vidjeti i na području Virovitičko-podravske županije.

Komentirajte prvi

New Report

Close