Po prvi puta iz gradskog proračuna poticat će se proizvođači mlijeka

Autor: Agencija VLM , 04. veljača 2013. u 16:41
Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL

Grad Požega nastavit će davati poticaje za podizanje novih nasada i to 10 kuna po voćki, odnosno najviše 6.000 kuna po hektaru.

U proračunu Grada Požege za ovu godinu osigurano je pola milijuna kuna za poticanje u poljoprivredi, a rebalansom taj će iznos biti i povećan, ovisno o interesu poljoprivrednika – najavio je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko na današnjoj konferenciji za novinare.

Po prvi puta poticaje iz gradskog proračuna poticaje će dobivati proizvođači mlijeka i to 0,10 kn po litri mlijeka predanog otkupljivaču. Zahtjevi za ovaj poticaj mogu se uputiti do 15. u tekućem mjesecu za prethodni. –Isplata će biti u roku 30 dana od dana podnošenja zahtjeva i neće biti nikakvih počeka – istaknuo je gradonačelnik Ronko. Uz zahtjev je potrebno priložiti presliku rješenja s matičnim brojem ili OIB-om i broj žiro-račun te ugovor s otkupljivačem mlijeka.

Grad Požega nastavit će davati poticaje za podizanje novih nasada i to 10 kuna po voćki, odnosno najviše 6.000 kuna po hektaru. Za podizanje novih vinograda dobivat će se 3 kune po loznom cijepu ili maksimalno 6.000 po hektaru. Proizvodnja gljiva bit će poticana s 0,50 kuna po prodanom kilogramu dok će se za oplodnja krmača dobivati 160 kuna, a za junice 200 kuna. Za formiranje matičnih stada koza i ovaca po jaretu ili janjetu, po ovnu i po jarcu poticaj je 800 kuna.

Poljoprivrednici će imati olakšice i za legalizaciju svojih gospodarskih objekata, a odluku o treba donijeti Gradskog vijeća koje se sazvano za ovaj petak. 

Komentirajte prvi

New Report

Close