‘Po okončanju krize raste interes Korejaca za posjetom Hrvatskoj’

Autor: Poslovni.hr , 10. svibanj 2013. u 11:02
Boris Žgomba, direktor turističke agencije Uniline. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Veliki interes dolazaka turista s tržišta Južne Koreje početkom godine davao je optimistične najave razvoju turističke sezone prema broju dolazaka s tog emitivnog tržišta, priopćeno je iz Unilinea.

Veliki interes dolazaka turista s tržišta Južne Koreje početkom godine davao je optimistične najave razvoju turističke sezone prema broju dolazaka s tog emitivnog tržišta, priopćeno je iz Unilinea.

Njihovo prioćenje prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

Najave su išle u prilog ostvarenju rekordnog broja dolazaka, a putem Unilineove poslovnice u Shanghaiju i partnera u Južnoj Koreji, promocija Hrvatske u toj zemlji bila je intenzivnija no ikada ranije.

Realizacija je s pravom došla u pitanje zaoštravanjem odnosa između Južne i Sjeverne Koreje. Politička situacija je davala naznake da bi svi unaprijed planirani dolasci turista u Hrvatsku mogli biti otkazani. Na sreću, uspješnim diplomatskim okončanjem situacije, interes turista iz Južne Koreje dodatno je porastao. Posebno se to odnosi na posljednjih mjesec dana otkad je broj rezervacija turističke kompanije Uniline skočio za 14% u odnosu na planirano.

Tako će prema planu tijekom svibnja Hrvatsku u organizaciji vodeće domaće turističke kompanije Uniline posjetiti tri chartera iz Koreje. Ovo ostvarenje dobrim dijelom je ostvarivo zahvaljujući direktnoj zračnoj poveznici izmežu Zagreba i Seoula. Aktualni trend jačanja interesa za Hrvatsku daje naznake da bi dodatan broj dolazaka vrlo izvjesno trebao biti realiziran i tijekom rujna te listopada. Najave govore da bi tijekom tih mjeseci u organizaciji Unilinea Hrvatsku trebalo posjetiti još nekoliko stotina južnokorejskih turista.

Zanimljiv je podatak kako je tijekom 2012. Godine Republiku Hrvatsku posjetilo 46.760 korejskih turista što je predstavljalo rast od 41% u odnosu na 2011. godinu. Ostvareno je 62.092 noćenja uz rast od 85,5% u odnosu na godinu prije. Navedena povećanja u velikoj su mjeri ostvarena zahvaljujući sve intenzivnijim aktivnostima domaćih touroperatora na tom tržištu, poput Unilinea, ali i ranije spomenutim direktnim avionskim linijama te povećanju broja chartera prema našoj zemlji.

Predviđa se kako će broj dolazaka te broj noćenja u tekućoj godini rasti za desetak posto, usprkos političkim nestabilnostima koja uvelike određuju turističke trendove na tržištu Južne Koreje.

Komentirajte prvi

New Report

Close