Po lijekove preko granice: Neki od njih su u Sloveniji i do tri puta jeftiniji

Autor: Poslovni.hr , 13. kolovoz 2018. u 10:14
FOTO: GettyImages

Jedno pakiranje od 28 tableta kod nas košta 33,30 kuna, ili preračunato 4,50 eura. Isto pakiranje Aspirin protecta u slovenskim ljekarnama košta 1,68 eura ili tek 12,40 kuna! Osim toga, u Sloveniji na tržištu postoji i pakiranje od 100 tableta koje košta 6 eura ili 44 kune.

Aspirin Protect, lijek koji je mnogim pacijentima propisan kao redovita terapija, u Sloveniji je točno 286 posto jeftiniji nego u Hrvatskoj, piše Glas Istre.

"Nakon operacije i ugradnje stenta, po preporuci liječnika moram uzimati jedan Aspirin protect od 100 miligrama dnevno. Jedno pakiranje od 28 tableta kod nas košta 33,30 kuna, ili preračunato 4,50 eura", kaže sugovornik tog lista, koji kao umirovljenik koristi priliku za uštedu. Isto pakiranje u slovenskim ljekarnama košta 1,68 eura ili tek 12,40 kuna, naveo je. Osim toga, u Sloveniji na tržištu postoji i pakiranje od 100 tableta koje košta 6 eura ili 44 kune.

"Da se zaključiti da mi se kupovina u Sloveniji višestruko isplati, jer mi je isti lijek u njihovim ljekarnama gotovo tri puta jeftiniji", kaže umirovljenik.

Najgore što većinu lijekova, među kojima je i Aspirin protect, dopunsko uopće ne pokriva te pacijenti iz svog džepa moraju plaćati punu cijenu lijeka. I to skuplje nego naši prvi susjedi, ističe Puljanin koji kaže da su ove tablete jeftinije i u Srbiji gdje, po informacijama kojima raspolaže, kutija Aspirin protecta košta oko 20 kuna.

Komentari (4)
Pogledajte sve

aspirin protect je ista stvar ko andol 100 , loša usporedba sa lijekom koji je u hrvatskoj u nestašici
i sad opet to kupovanje u sloveniji… to je treći talas hrvatskog huntingtona ? prvo po devize, onda po zimske gume , sada ljekovi…dokle misle zagrebčani i riječani ponižavati varati i pljačkati vlajsku sirotinju iz ostatka domovine tim liparenjem po sloveniji…strašno…i to na koju razliku? za par kuna, a koliki benzin se potroši do tam i natrag…strašnooo…

da impresivno, neke jednostavne matematičke stvari iz osnovne škole su nekima nepoznanica ???

“Aspirin Protect, lijek koji je mnogim pacijentima propisan kao redovita terapija, u Sloveniji je točno 286 posto jeftiniji nego u Hrvatskoj, piše Glas Istre.”

kaze…286% jeftinije….nevjerojatno koliko ljudi dan danas ne razumiju postotni racun.
ovo je gradivo osnovne skole.

Valjda je 286 posto skuplji. Jeftiniji moze biti samo 100%.

New Report

Close