Pliva pokreće investicije, evo kakve zaposlenike traže

Autor: Poslovni.hr , 18. studeni 2012. u 14:48
PXL

Postupak odabira zaposlenika u Plivi odvija se prema standardnoj proceduri koja uključuje testiranje i razgovor s kandidatima.

Pliva je jedna od rijetkih kompanija koja u vrijeme velike krize na tržištu rada zapošljava novi kadar, jer su u tijeku novi proizvodni projekti u Savskom Marofu i Zagrebu.

Kako dolaze do kadra, motiviraju zaposlenike i pripremaju budući kadar u intervjuu za Večernji list otkrila je Blagica Petrovac Šikić, direktorica ljudskih resursa u Plivi.

O najavi otvaranja 300 novih radnih mjesta Petrovac Šikić kaže: 'U tijeku je jedan od najvećih investicijskih ciklusa u povijesti kompanije, vrijedan oko 200 milijuna dolara. Činjenica da je riječ ponajprije o ulaganjima u proizvodnju, ovim projektima daje dodatnu dimenziju te ih čini važnima ne samo za Plivu nego i za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo. Osim čistije proizvodnje, među brojnim prednostima za širu zajednicu otvaranje je više od dvjesto novih radnih mjesta. Dodatno, nedavno je u Zagrebu otvoren Centar financijskih aktivnosti u kojem će se pružati financijske usluge za niz Tevinih lokacija u Europi, u kojem će posao naći još stotinjak stručnjaka.'

Navodi kako je interes za posao u Plivi izrazito velik i višestruko premašuje broj otvorenih radnih mjesta. 'Postupak odabira zaposlenika u Plivi odvija se prema standardnoj proceduri koja, uz formalne uvjete, uključuje testiranje i razgovor s kandidatima. Na prijedlog stručnjaka Ljudskih potencijala konačnu odluku o zapošljavanju donosi ovlašteni menadžer. Svaki kandidat mora biti kompetentan za obavljanje posla, imati odgovoran odnos prema radu te biti spreman na stalno učenje i timski rad'.

Zbog specifičnosti farmaceutskog poslovanja Pliva najčešće zapošljava stručnjake koji su upravo završili školovanje te dodatno ulaže u njihov razvoj jer se za mnoga radna mjesta oni mogu najkvalitetnije osposobiti upravo unutar kompanije, rekla je za Večernji direktorica  ljudskih resursa u Plivi.

Intervju u cijelosti možete pročitati ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Najavljuje li se to raskid s “mutnim” selekcijskim kriterijima koje su personalizirali Čovoć i Bolanča ???

New Report

Close