Plitvice dobivaju prvi luksuzni hotel vrijedan 20 milijuna kuna

Autor: Marija Crnjak , 08. listopad 2016. u 09:57
Ulažu zbog velikog potencijala Plitvica/B. Filić/PIXSELL

Igor Palčić, vlasnik hotela Belveder na Pagu, u blizini Kampa Korana sagradit će hotel i zaposliti 20 ljudi. Dobio je sedam milijuna kuna potpore.

Među nositeljima projekata kojima su odobrene bespovratne potpore iz Europskog fonda za regionalni razvoj nalazi se i pet hotelijera, koji u dogradnju postojećih ili izgradnju novih hotela zajedno ulažu ukupno 260 milijuna kuna, za što su dobili ukupno 40 milijuna kuna potpore. Četiri projekta realizirat će se na moru, a jedan u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Riječ je o  prvom luksuznom hotelu u toj destinaciji. Investitoru Igoru Palčiću, vlasniku tvrtke Belveder, to će biti drugi hotel, a prvi na kontinentu. Palčić je vlasnik hotela Belveder na Pagu, a u mjestu Čatrnja u blizini Kampa Korana odlučio je uložiti zbog velikog potencijala Plitvica. Investicija je vrijedna oko 21 milijun kuna, a iznos potpore je sedam milijuna kuna. "S otkupom zemljišta krenuli smo prije dvije godine, a sam proces odobravanja potpore trajao je relativno kratko, iako su uvjeti bili jako zahtjevni. U novom hotelu zaposlit ćemo 20 ljudi, a u planu je gradnja malog luksuznog hotela od 4+ zvjezdica", kaže nam Palčić.

 

Palčić

Proces odobravanja potpore trajao je kratko, iako su uvjeti bili jako zahtjevni.

Hotel bi trebao biti gotov do ljeta 2017., a uz 25 soba imat će unutarnji bazen, wellness, fitness, kongresnu dvoranu te restoran.Najveći iznos potpore od 10 milijuna kuna dobila su dva hotelijera za svoje kapitalne investicije: Hoteli Medora u Podgori, u čije je preuzimanje nedavno krenuo Agram Invest, te poznati omiški investitor Andro Tomasović, koji gradi novi hotel u Dućama.Hoteli Medora i ljetovališta, kako je poznato, kreću u investiciju uređenja bivših hotela Podgora vrijednu 97 milijuna kuna. Investitor se tu obvezao zaposliti 18 ljudi, a projektom je predviđena rekonstrukcija hotela Minerva i izgradnja dodatnih sadržaja.

Hotel Minerva, koji sad ima dvije zvjezdice, nakon investicije će imati četiri. Nešto više od 100 milijuna kuna Tomasoviću, vlasniku omiškog Hotela Plaža, trebat će za novi hotel Plaža Duće s četiri zvjezdice, kapaciteta 103 smještajne jedinice u Dućama, u općini Dugi Rat. Bespovratna sredstva u okviru projekta odobrena su i za rekonstrukciju hotela Park u Makarskoj te dogradnja i rekonstrukcija malog hotela Borovnik u Tisnom, koji će dobiti četvrtu zvjezdicu, ali i wellness s naglaskom na talasoterapiju, fitness, zatvoreni bazen, višenamjenske dvorane i nove sadržaje na plaži. Cilj je produljenje sezone. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Umjesto da na Plitvicama postoji barem 10 luksuznih hotela s 2-3000 radnih mjesta kod nas se propisuju neki perverzni zakoni da se tamo ne smije graditi i da hotelima smije upravljati samo drzava ili/i na drzavu navezani korumpirani pojedinci kroz koje kakve ispod stola koncesije. Postojeci kapaciteti na Plitvicama su takvo smece i ruglo. Cisti primjer kako to izgleda kad se drzava bavi hotelijerstvom. Cijela ta regija bi ozivila da se promjeni nacin upravljanja Plitvicama, drugacije regulira gradnja i razvoj podrucja. Nitko ne kaze da treba graditi divljacki. Ali uz dobru regulaciju tamo se moze graditi i prostora ima za 10 hotela najmanje + jedan world class sportski centar

New Report

Close