Plin će u Hrvatskoj osjetno poskupjeti, ovo su procjene stručnjaka

Autor: Poslovni.hr , 16. rujan 2021. u 12:05
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Cijene plina na svjetskom tržištu divljaju.

Prvo struja za gospodarstvo, a sada i plin. Poskupljenjima je samo nebo granica, a poskupljenje plina bio bi najveći udarac za umirovljenike koji jedva spajaju kraj s krajem.

“Kad imate mirovinu 2000 kuna od bilo kojeg poskupljenja digne vam se kosa na glavi”, rekla je umirovljenica Ana za Dnevnik Nove TV.

Naime, cijene plina na svjetskom tržištu divljaju, pa nije ni za čuditi što će plin poskupjeti i u Hrvatskoj i to za čak 20%. Prošle je godine je prosječna cijena plina na svjetskom tržištu iznosila 10 eura po megavat satu, a ove godine gotovo 34 eura, što je poskupljenje od 236 posto.

“Mogu očekivati neko poskupljenje sigurno, ali od 1. travnja. Pa gledajte kod krajnjih potrošača to i nije toliko veliko povećanje od 20-ak posto ako govorimo da se cijena plina na tržištu povećala i do 250 posto”, objasnio je za Dnevnik.hr Dalibor Pudić, predsjednik Hrvatske stručne udruge za plin.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sramota nakon svih sjevernih i južnih tokova i LNG terminala plin drastično poskupljuje a ima ga koliko hoćeš. Deru nas svi odreda nema pravila, narod je prepušten da se sam snalazi

New Report

Close