Plenković zbog korone ne ide u Bruxelles, Hrvatsku će zastupati Janez Janša

Autor: Poslovni.hr , 09. prosinac 2020. u 15:41
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U svijetu je broj slučajeva zaraze premašio 68 milijuna i 580 tisuća. Broj preminulih je veći od milijun i 560 tisuća.

U srijedu se u Zagrebu održava sjednica Vlade na kojoj je, među ostalim, riječ o aktualnoj situaciji s epidemijom u Hrvatskoj. Na dnevnom redu sjednice je i Izvješće o izvršenim nabavama zaštitne opreme u svrhu provedbe mjera zaštite zdravlja i jačanja nadzora nad širenjem koronavirusa.

“Budući da imam još blaže simptome, kašalj, nakon konzultacija s liječnicima, ostat ću u izolaciji još nekoliko dana.

Sutra je sastanak Europskog vijeća povodom čega sam razgovarao s predsjednikom Zoranom Milanovićem, da on ode u Bruxelles u ime Hrvatske. Zahvalio se, no ne bi išao s obzirom na teme. Predložio sam da Janez Janša sutra predstavlja Hrvatsku, Milanović se s tim složio, a Janša je to prihvatio”, rekao je Plenković.

Potom je o situaciji s koronavirusom izvijestio Vili Beroš: “U svijetu je broj slučajeva zaraze premašio 68 milijuna i 580 tisuća. Broj preminulih je veći od milijun i 560 tisuća.

Ukupno 136.000 brzih antigenskih testova distribuirano je pružateljima usluga stariji i nemoćnih osoba te u zdravstvene ustanove u svim županijama.

Kako bi se po pitanju epidemiološke situacije poduzela nužna intervencia, HZJZ u suradnji sa NZJZ Varaždinske županije provodi brza testiranja na koronavirus u velikim tvrtkama na području županije. Broj obuhvaćenih radnika može iznositit do 10.000, javlja N1.

Komentari (1)
Pogledajte sve

👍👍 Da se mjenjamo s Slovencima, oni nama Janšu, mi njima HDZ/SDS/SDP!!?

New Report

Close