Plenković se pohvalio sezonom: Mogli bi premašiti 70 posto iz pretkrizne 2019.

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2021. u 14:46
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Hrvatska je cijelu turističku sezonu uspjela održati povoljnu epidmeiološku situaciju zbog čega je ostvarila i dobre turističke rezultate.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je novu koronakartu ECDC-a prema kojoj je hrvatska obala ostala narančasta, ali neki dijelovi Hrvatske su u crvenom. Radi se o Slavoniji te Sisačko-moslavačkoj i Karlovačkoj županiji.

“Prema novoj karti ECDC-a, hrvatska obala ostala je narančasta i do početka rujna. Strani turisti prepoznali su Hrvatsku kao sigurnu destinaciju te bismo mogli i premašiti 70% turističkih rezultata iz pretkrizne 2019. Odgovornim ponašanjem i cijepljenjem čuvajmo i zdravlje i gospodarstvo Hrvatske!”, napisao je Plenković na Twitteru.

Podsjetimo, turistički konkurenti Hrvatske uglavnom su imali lošiju epidemiološku sliku. Cijela Grčka je u crvenom ili tamnocrvenom, dok je Cipar u tamnocrvenom.

Cijeli je Portugal označen crvenom bojom, dok u Francuskoj i Španjolskoj nema regije koja nije u crvenom, tamnocrvenom ili narančastom. Južna i srednja Italija su u crvenom, dok je većina ostalih talijanskih regija u narančastom.

Hrvatska je cijelu turističku sezonu uspjela održati povoljnu epidmeiološku situaciju zbog čega je ostvarila i dobre turističke rezultate.

Komentirajte prvi

New Report

Close