Plenković se oglasio o Banožićevom subvencioniranom kreditu: Nije me konzultirao…

Autor: Poslovni.hr , 26. travanj 2023. u 12:25
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju 2. svjetskog kongresa sportskog turizma u Petrčanima. Plenković se sastao s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije UNWTO Zurabom Pololikashvilijem, te s predsjednikom Uprave Dogus Grupe Feritom Faikom Sahenkom. Uz predsjednika Vlade su i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Premijer Plenković dao je izjavu za medije. “Turizam je doprinio ukupnom gospodarskom rastu, mi ćemo sutra na Vladi revidirati prognoze rasta. Mislim da će ove godine rezultati biti iznad 2022. godine u broju noćenje i dolazaka”, kazao je premijer.

Plenković je komentirao i informaciju da je ministru obrane Banožiću koji se prijavio za subvencionirani državni kredit, on i odobren. Za 24sata su iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine odgovorili da je Banožiću subvencioniran kredit od 100.000 eura. Taj kredit inače podiže za izgradnju nove kuće u Vinkovcima.

“Ne znam je li dobio, mislim da će on reći sve što treba. On je u jednakom statusukao i svi građanin RH kao i svatko drugi. Nemam saznanja, prepustimo to njemu i nadležnom Ministarstvu. Nije me konzultirao kada je tražio kredit, pa nema potrebe da sada komentiram u njegovo ime, mislim da će on znati odgovoriti”, kazao je.

Na pitanje kakvu poruku šalje ministar Banožić, premijer je rekao: “Ja ću ponoviti, on će se očitovati sam. To mora reći Banožić ali i ministar Bačić. On neka objasni to sam, ima prava kao i svi građani Hrvatske”, kazao je na ponovljeno pitanje novinara.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Jedva čekam da odselim u široki😁

A šta je bilo sa sakašvilijem..

 

Inače nedavno sam odradio test inteligencije..

Jos  uvijek nogometaši prednjace, pa naši heroji iz Konzuma, itd.

I onaj bunjac već pomalo izgleda kao genij

 

 

New Report

Close