Plenković poslao poruku radnicima Uljanika: Dobit ćete plaće za srpanj i kolovoz

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. kolovoz 2018. u 10:37
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Važno je da u sljedećim tjednima vidimo prijedlog restrukturiranja i plan kako nastaviti s održivom brodogradnjom”, kazao je Plenković te najavio sjednicu Vlade u Puli 13. rujna.

Premijer Andrej Plenković u svom uvodnom govoru na sjednici Vlade u četvrtak kazao je kako su pronašli način da ispune svoje obećanje te da će radnici Uljanika dobiti plaće za srpanj i za kolovoz.

Uoči sjednice ministri su na odijela stavili prigodne značke povodom obilježavanja Međunarodnog dana nestalih osoba.

Premijer Plenković na početku sjednice zahvalio ministru branitelja Tomi Medvedu na značkama, piše N1.

"Riječ je o Međunarodnom danu nestalih koji se bavi ozbiljnom, globalnom, problematikom. Mi kao Vlada smo napravili sve da se nađu nestali, veliki posao je napravljen, no još uvijek postoji posao traženja nestalih iz Domovinskog rata", rekao je.

Podsjetio je i na godišnjicu kornatske tragedije pa komentirao rast BDP-a.

"Podaci Državnog zavoda za statistiku pogodna su tema za nas, a riječ je o rast BDP-a 2,9 posto u drugom kvartalu, to je ponovno snažniji rast od rasta u EU. Možemo biti zadovoljni, vjerujemo da će i treći kvartal biti isto dobar", rekao je.

Osvrnuo se i na obilježavanje Kornatske tragedije te uputio izraze sućuti obiteljima stradalih vatrogasaca.

Osvrnuo se i na krizu u Uljaniku te poručio da je Vlada osigurala plaće za radnike

"Što se tiče Uljanika, imali smo u ponedjeljak primiti predstavnike radnika, na tom sastanku s radnicima i sidnikatima rekli smo da ćemo se angažirati maksimalno kako bismo osigurali dvije plaći. Našli smo način kako ispuniti obećanje, šaljemo radnicima poruku da će dobiti plaće za srpanj i za kolovoz. Mislim da je to rješenje dobro, pravično. Učinilo smo maksimalno po zakonskim mogućnostima. Važno je da u sljedećim tjednima vidimo prijedlog restrukturiranja i plan kako nastaviti s održivom brodogradnjom", kazao je Plenković te najavio sjednicu Vlade u Puli 13. rujna.

Komentirajte prvi

New Report

Close