Plenković: Policija već postupa zbog pjevanja neprimjerenih pjesama

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. listopad 2023. u 10:05
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Novinarima je rekao kako je od ministra unutrnjih polova Davora Božinovića čuo da hrvatska policija već postupa prema određenoj grupi navijača koji su pjevali te pjesme.

Premijer Andrej Plenković osudio je u ponedjeljak subotnji incident i pjevanje ustaške koračnice na utakmici između Gorice i Dinama, poručivši da policija već postupa u tom slučaju.

“Uvijek smo u poziciji da osuđujemo neprimjerene pjesme koje navijači pjevaju, bilo to na utakmicama HNL-a ili još gore na takmičenjima u kojima sudjeluje HNL reprezentacija”, rekao je premijer i predsjednik HDZ-a nakon sjednica Šireg predsjedništva stranke.

Novinarima je rekao kako je od ministra unutrnjih polova Davora Božinovića čuo da hrvatska policija već postupa prema određenoj grupi navijača koji su pjevali te pjesme.

“Osuđujem jasno što je bilo u Gorici, osuđujem i ovo što je bilo u Osijeku”, dodao je premijer, koji smatra da je na sudovima da donosu adekvatne odluke za takvo ponašanje jer će samo jasnom porukom da su to kažnjiva djela za koja netko odgovara uspjeti to prevenirati.

Takvim se provokacijama, rekao je premijer očito želi umanjiti sport, nogomet i u konačnici ono što veliki broj ljudi voli.

Za pitanja jesu li ministar pravosuđa Ivan Malenica te glasnogovornik Vlade Marko Milić zbog neprimjernog skandiranja s tribina trebali napustiti stadion u Gorici, premijer je rekao da ne zna je li se to čulo i upitao ako je to tako zašto predsjednik republike Zoran Milanović nije napustio utakmicu u Osijeku.

“Što se tiče toga da li je netko trebao u tom trenutku otići ili ne, ja nisam bio na utakmici, ne znam da li se to jasno čulo ili se čulo ovako, ne pratim detalje. Ali onda ako je to tako, onda vidite Milanovića što nije napustio utakmicu u Osijeku”, rekao je Plenković.

Komentirajte prvi

New Report

Close