Plenković oštro o ministru: Berošu sam dao jasne naputke, to treba odmah riješiti

Autor: Poslovni.hr , 27. travanj 2021. u 14:19
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš sazvao je sastanak za 13.30, a na kojem bi se trebalo vidjeti što se može napraviti vezano uz platformu.

Premijer Plenković pak danas je komentirao kakva će biti sudbina platforme Cijepise. Ponovio je da se u što skorijem roku mora riješiti pitanje tehničkih nedostataka kako bi cijeli proces cijepljenja mogao neometano se odvijati. Dao je jasne naputke ministru Berošu.

– Obavio sam vrlo temeljit razgovor s cijelim Stožerom, imao sam sastanak s ministrom Berošem, detaljno sam mu točku po točku dao zadaće što treba napraviti. Uloga je Ministarstva, HZJZ-a, županijskih zavoda te primarne zaštite da se koordiniraju, mobiliziraju i intenziviraju cijepljenje. Mi smo do 30. lipnja osigurali 3,2 milijuna doza. Od 2. svibnja u Hrvatsku će početi dolaziti tjedno minimalno 250, a možda i 300 tisuća doza cjepiva, što znači da svi oni koji će se htjeti cjepiti, imat će se priliku cijepiti. Ministar zdravstva ima precizne naputke kako da ustroji, popravi i koordinira svu aktivnost u tom, vjerujem da će se tog posla intenzivno primiti i da ćemo kroz koji dan imati konsolodiran proces.

Na upit kakav rok je dobio ministar da riješi situaciju sa platformom Cijepise, Plenković je rekao da to treba odmah riješiti.

Komentirajte prvi

New Report

Close