Plenković o Možemo: Očito imaju nešto protiv ove Hrvatske

Autor: Poslovni.hr , 31. svibanj 2021. u 14:38
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Žestoko se obrušio na komercijalne televizije. Spomenuo je pritom RTL, Novu TV i N1.

Odgovarajući na novinarska pitanja o rezultatima izbora, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da nije još nazvao osobno Tomislava Tomaševića i čestitao mu, ali hoće.

Upitan kako to da svi govore da pobjeđuju, poručio je: “Brojite!”

“Brojevi su uvijek najbolji pokazatelji. HDZ ima 45 posto gradova i općina, 75 posto županija. HDZ nikad dosad nije dobio 15 županija. Vidim da su ovi iz Možemo! parafrazirali moju poruku iz 2016. kada sam rekao: “Mijenjamo HDZ da bismo mijenjali Hrvatsku.” Oni mijenjaju Zagreb da bi mijenjali Hrvatsku. Očigledno imaju nešto protiv Hrvatske u kojoj smo uspjeli spriječiti socijalnu fragmenturu, očuvati 700.000 radnih mjesta, spasiti 120.000 poslodavaca, isplatiti samo u Zagrebu 2,9 milijardi kuna sredstava za plaće 215.000 radnika u glavnom gradu… Pretpostavljam da je to neka poruka za promjenu koju treba napraviti na razini Hrvatske. Moram još dobro osluhnuti koju to oni promjenu zazivaju”, kazao je Plenković. Na pitanje kakvu suradnju očekuje s Tomaševićem, kazao je da sa svim čelnicima lokalnih jedinica ima dobru suradnju.

U jučerašnjem govoru naglasio je kako HDZ od šest velikih gradova nije osvojio samo tri. Na pitanje novinara zar nisu uvijek mjerilo četiri najveća grada, Plenković je istaknuo Veliku Goricu, koja, kaže, raste i jako je velika te nema veliku razliku u broju stanovnika od Osijeka, Zadar također.

“Meni bi bilo drago da smo mi pobijedili u Splitu, ali eto, Split je izabrao antisemite za zamjenika gradonačelnika pa neka tih 50 i nešto posto koji su za njega glasali žive s time i opravdavaju naredne četiri godine ako ovaj ne da ostavku”, poručio je.

“Ja sam oduševljen pobjedom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji s mladim čovjekom od 36 godina, koji je jedan od tih ljudi nove generacije HDZ-a. Tu se HDZ vratio na vlast nakon 20 godina. U Varaždinskoj isto. Komadina je prvi put u 20 godina morao u drugi krug sa Cappellijem, gdje je i pobijedio, iako to nije neka pobjeda kao što je imao prije. Od 15 župana koje imamo, njih osam imamo “starih” i sedam novih. Od tih sedam, dvije su žene i to je isto bitno. Jedine žene županice su iz HDZ-a – Antonija Jozić i Martina Furek Hajdin. Treća kandidatkinja za županicu, Irena Hrstić, ostvarila je najbolji rezultat HDZ-a ikada u Istarskoj županiji, iznad 18 posto”,  istaknuo je naglasivši kako su vratili i Ličko-senjsku županiju.

Optužio je i televizije RTL i Novu TV da su namjerno krivo izgovarali ime HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba Davora Filipovića, a analitičara i profesora s Fakulteta političkih znanosti, Dražena Lalića, nazvao je plaćenikom koji dolazi na televizije kako bi gadio HDZ-ove kandidate.

“Vi biste trebali napisati plakat kakva ste ideološki televizija”, poručio je novinaru N1 televizije.

Komentari (2)
Pogledajte sve

– Kada ti je drag zasto ga kritikujes?

 

Dragi moj Plenkoviću protiv ovakve Hrvatske kakva je danas je svatko normalan.

Protiv korupcije, stranačkog nepotizma, primitivizma, borgovskih pljački, preko 20 korumpiranih ministara u tvojoj vladi, pravosuđa koje oslobađa ubojice na cesti(i na moru), gdje vidoševići šeću slobodni, gdje horbatinčićišeću slobodni unatoč pravomoćnoj presudi….tko normalan želi takvu Hrvatsku?

New Report

Close