Poletaev nakon sastanka u Vladi: Igra je gotova, imamo novu kompaniju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. travanj 2019. u 11:06
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Želimo da Fortenova posluje uspješno i u Hrvatskoj i u regiji, rekao je Plenković.

Premijer Andrej Plenković primio je članove Upravnog odbora Fortenova grupe, na čelu s predsjednikom Maximom Poletajevim. Uz premijera Plenkovića na sastanku su ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Nakon sastanka, medijima se obratio premijer.

Podsjetio je na događaje od izbijanja krize u Agrokoru. 'Dvije godine nakon, možemo reći da je proces Izvanredne uprave uspio te da smo učinili veliko postignuće u pravnom i poslovnom smislu', kazao je Plenković.

"Malo je primjera ovako velikih poslovnih restrukturiranja koji su u kratkom roku ostvarili svoje ciljeve, a to je da kompanije funkcioniraju, da su radna mjesta osigurana…", dodao je.

"Izdržali smo sve napade i pritiske koji su bili upućivani ka ovom procesu… Želim zahvaliti i Fabrisu Perušku i Ireni Weber, i Anti Ramljaku koji je bio prvi povjerenik i posebno Martini Dalić tadašnjoj potpredsjednici Vlade koja je dala najveći angažman i doprinos, kao i kolegama ministrima."

"Želimo da Fortenova posluje uspješno i u Hrvatskoj i u regiji. Upoznali smo se danas s novim članovima UO, s izvršnim direktorima, s novim ljudima u ovom procesu. Svi donose nova znanja koja će staviti u funkciju poboljšanja rada komopanije", rekao je Plenković, a prenosi N1.

Maksim Poletaev je u ime Fortenova grupe i njenog najvećeg suvlasnika Sberbanke zahvalio mušterijama, zaposlenicima, premijeru i ministrima, a posebno Fabrisu Perušku za kojeg je rekao da je obavio najbolji posao koji je vidio. Poručio je da će Sberbanka ostati u Fortenovi u srednjem roku.

"Nama ovo nije primarni posao, ali nastavit ćemo s procesima kako bi se povećala vrijednost te kompanije. Imamo kvalitetnu Upravu koja će upravljati kompanijom. Nova Uprava je koncentrirana na sadašnjost i budućnost, a ne na prošlost. Voljeli bi razumjeti situaciju, znati nasljedstvo kompanije, ali ne zanimaju nas istrage", rekao je Poletaev i demantirajući tvrdnje u medijima da je naložio istragu o postupcima prvog Izvanrednog upravitelja Ante Ramljaka i Martine Dalić.

"Mi smo fokusirani na sadašnjost i budućnost. Ta istraga ne bi nam donijela novu vrijednost. Sberbanka nije državno tužiteljstvo. To nije naš zadatak. Voljeli bi razumjeti nasljeđe, ali cilj nije istraga, nego ne ponoviti pogreške. Preopterećeni smo takvim glasinama, novac voli tišinu… Imali smo sukob s gospodinom Ramljakom, taj sukob je gotov. Gospođa Dalić je odradila veliki posao. Igra je gotova, imamo novu kompaniju i novi život.", poručio je Poletaev.

Komentari (12)
Pogledajte sve


došli rusi.

’68 ?


došli rusi.

’68 ?

Dok je mesa i bonbona, nećemo iz tog vagona!

I gdje su sad šatori i plinske boce? Malo Thompsona na zvučnik? Ma pljuc i na sebe i cijeli ovaj tumpavi narod. Ovce smo, bili smo i biti ćemo..

New Report

Close