Plenković na sjednici Vlade otkrio važnu stvar vezanu uz mirovine

Autor: Poslovni.hr , 09. travanj 2020. u 13:20
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Na dnevnom redu sjednice su i izmjene i dopune Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Danas je zasjedala Vlada. Na dnevnom je redu odluka o preraspodjeli sredstava planiranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2020. godinu. Članovi Vlade dobit će i informacije o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanim za koronavirus, kao i o aktivnostima Stožera civilne zaštite. Na dnevnom redu sjednice su i izmjene i dopune Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Andrej Plenković je rekao da će sredstva za mirovine biti osigurana, bez obzira koliko će trajati kriza:

“Jučer smo izvršili uplate mirovina – 3,1 milijarde kuna kako smo rekli. Koliko god bude trajala kriza, nalazit ćemo sredstva da osiguramo mirovine.”

“S obzirom da se nalazimo uoči blagdana Uskrsa, danas je Veliki četvrtak, svima želimo da ove blagdane provedu ugodno, ali i da se ozbiljno pridržavaju mjera da smanjimo rizike kako ne bi došlo do opuštanja i širenja ugroze”, zaključio je premijer Andrej Plenković.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kada ce drzava dati umirovljenicima državne potpore od 2000/3000 kn i izjednačiti mirovine sto ovi jadni radnici koji imaju od 1500/2200 kuna i radili 40 godina da to ne zaslužuju te potpore svaka čast ako tako ministri razmišljaju pa neka sebi spuste placu na 2850 kn pa neka žive, svima daju poticaje poduzećima koja se mogu financirat od svoje zarade uni njima pružaju svaki mijesec poticaje a umirovljenik neka umre od tako reci gladi i u ne neimaštini,ne znam gdje su oni zavrsili fakultete doktorate i ostalo škole kad tako imaju kratku pamet a posebno ministar i zastupnici u saboru za umirovljenike sramota je te vise osobe vidjet da paradiraju saborom da kao svi ostali zastupnici psihijatri doktori nauka znanstvenici

New Report

Close