Plenković je i Kujundžića htio smijeniti, ali se predomislio zbog njegove jedne rečenice?

Autor: Poslovni.hr , 19. srpanj 2019. u 09:14
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Od petero ministara za koje je oporba pripremila prijedloge za izglasavanje nepovjerenja, premijer Andrej Plenković nije smijenio jedino ministra zdravlja Milana Kujundžića.

Kako neslužbeno doznaje Novi list, to je planirao napraviti, ali mu je na sastanku Kujundžić rekao da bi u sadašnjim okolnostima najpoštenije bilo ići na prijevremene izbore. Plenković je to shvatio na način da bi se Kujundžić, ako ga razriješi, u Saboru kao zastupnik zalagao za izbore, pa ga je poštedio. U saborskoj proceduri je od sredine svibnja SDP-ov prijedlog odluke o raspuštanju Sabora.

HDZ ga ne stavlja na glasovanje, ali bi SDP s 30 zastupničkih potpisa mogao to u svakom trenutku inicirati. Uglavnom, Kujundžić se održao, ali Most će ovih dana, možda već danas, u postupak poslati zahtjev za njegov opoziv. O njemu bi se potom zastupnici morali izjasniti za 30 dana, što znači da bi nužno bilo sazvati izvanredno sjednicu. 

Ali, Plenkoviću je sada nezgodno braniti Kujundžića, pa bi htio to odgoditi barem za jesen. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković izjavio je da neće biti izvanredne sjednice na kojoj bi se glasovalo o Kujundžiću.

– Da je normalna sjednica, da se ne radi o ljetnoj stanci, o ovoj bi se točki sasvim sigurno raspravljalo u roku 30 dana. Međutim, imamo odredbu u poslovniku Sabora, a i Ustava se toga dotiče, da je za sazivanje izvanredne sjednice potreban zahtjev predsjednice Republike, Vlade i natpolovične većine zastupnika, rekao je Jandroković, koji će za mišljenje pitati i Odbor za Ustav.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Ako je Novi List izvor onda slobodno to tumačite kao izmišljotinu. Te novine nisu imale objektivan tekst već godinama…

Ha, ha, Novi list izvor… oni su još u 52′ – agitprop.


Kako se toga nije sjetio Tolusic ? Zato što nije Matan ?

Tolusic nadrogiran pa ne moze okrenut mozak. On jadan ponavlja tri fraze … mislim nije da su ostali jači … jadna li nam jada … Kujunžić je upropastio zdravstvo da ne moze ici u gorem smjeru … treba ga nagradit.

Kako se toga nije sjetio Tolusic ? Zato što nije Matan ?

New Report

Close