Plenković dolazi predsjednici s više od 82 potpisa?

Autor: Poslovni.hr , 17. rujan 2016. u 10:44
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Uoči jučerašnjih pregovora HDZ-a s manjinskim zastupnicima zanimljiva su bila dva događaja koja je dan ranije provocirao Milorad Pupovac.

Iako je namjera Andreja Plenkovića, šefa HDZ-a, oformiti što širu parlamentarnu većinu kako bi imao što stabilniju Vladu, pa se u HDZ-u čuje da bi predsjednici RH mogao donijeti i više od 82 potpisa (HDZ-Most-manjinci), polemika na relaciji Milorad Pupovac – Zlatko Hasanbegović – Miro Bulj otkrila je da bi Mostu, ali i Hasanbegoviću više odgovaralo da se prvo oformi većina od 76 zastupnika (dakle, bez manjinaca), a da se manjinski zastupnici potom pridruže kao podrška parlamentarnoj većini.

Uvijek je bolje da manjinski zastupnici ne donose prevagu jer ih se izabire s nekoliko stotina glasova, ali s druge strane posve je jasno da Plenković na svojoj strani želi sve manjince. Osim toga, HDZ održava neformalne kontakte i s ostalim zastupnicima jer želi što jaču podršku u Saboru. Međutim, službeni ulazak manjinaca u igru za formiranje parlamentarne većine slabi poziciju Mosta.

Kako piše Večernji list, uoči jučerašnjih pregovora HDZ-a s manjinskim zastupnicima zanimljiva su bila dva događaja koja je dan ranije provocirao Milorad Pupovac, potpredsjednik SDSS-a. Izjavom da Zlatko Hasanbegović, tehnički ministar kulture, ne može biti dio Vlade koju bi podržao SDSS ponukao je Hasanbegovića da kaže kako HDZ može oformiti većinu i bez SDSS-a.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Peternel: Treba ukinuti posebne liste nacionalnih manjina, njihova prisutnost u parlamentu je kontraproduktivna

“Pune su novine, televizije i portali raznih vječnih predstavnika nacionalnih manjina, trgovaca koji su manjina po zanimanju i određivali bi sastave svih vlada.

Nitko da konačno kaže istinu, a to je da ih treba ukinuti kao posebne liste, a u skladu s preporukama Venecijanske komisije.

Zemlje članice EU imaju riješeno pitanje zaštite nacionalnih manjina i njihova prisutnost u parlamentima je potpuno nepotrebna i kontraproduktivna.”

http://narod.hr/hrvatska/peternel-ukinuti-posebne-liste-nacionalnih-manjina-njihova-prisutnost-parlamentu-kontraproduktivna

@miami,

vidim da ste ti i zvonkec brat i sestra kao što su vam i roditelji brat i sestra.

odmjeravaju snage…..Tko je ljepši i tko je pametniji…tko je fotogeničniji, Tko ima boljeg
stilista…

U stvarnosti …… oboje beskrupulozni, agoistični – NARCISOIDNI…

New Report

Close