Plenković: Ako Jelenić sam ne ode, sutra ujutro ćemo ga smijeniti

Autor: Poslovni.hr , 19. veljača 2020. u 15:29
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Uoči Predsjedništva HDZ-a u srijedu u središnjici stranke, predsjednik te stranke, premijer Andrej Plenković komentirao je aferu s glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem nakon što je priznao da je mason, a za što premijer nije znao.

”Ne kažem da ne bi bio imenovan, ali bismo tu informaciju tretirali na drugačiji način”, rekao je predsjednik Vlade, prenosi N1.

Rekao je da je aktualni predmet uzdrmao integritet državnog odvjetnika.

“Stav Vlade je da je najprimjerenije da glavni državni odvjetnik sam podnese ostavku”, rekao je premijer.

“Ako on to ne napravi, Vlada će tu odluku donijeti sutra ujutro na sjednici”, dodao je Plenković.

Ministar Bošnjaković je razgovarao s glavnim državnim odvjetnikom i to nakon što je otkrio da je ovaj mason. Ministar nije otkrivao detalje njhovog razgovora, ali je medijima izjavio kako smatra da je članstvo u tajnoj organizaciji – što masoni jesu, nespojivo s dužnosti glavnog državnog odvjetnika jer može dovesti u sumnju njegovu nepristranost, te da zato očekuje njegovu ostavku.

Jelenić, međutim, u tome ne vidi razlog za svoj odlazak.

Danas prijepodne Bošnjaković je telefonski razgovarao s Jelenićem, a dogovoreno je bilo da će mu se ovaj javiti poslijepodne, doznaje Jutarnji.

No, ministar je osobno otišao do glavnog tužitelja u prostorije DORH-a u Gajevoj ulici i u četiri oka ga pitao namjerava li otići.

“Vidjeli smo se i dogovorili da ću mu javiti kada donesem odluku. Što sam odlučio uskoro ću i javno objaviti”, kazao je Jelenić za Jutarnji.

U međuvremenu, Nikica Gabrić gostovao je na N1 gdje je pokazao poruke koje je izmjenjivao s Jelenićem.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bandić bi bio  dobar za tu funkciju

New Report

Close