Platforma Einstrukcije.com ‘pokriva’ svo školsko gradivo

Autor: Lucija Špiljak , 19. siječanj 2021. u 22:00
Zasad imaju 14 instruktora, uglavnom apsolvenata s višegodišnjim iskustvom /PD

Otvoreni smo za sve studente i profesore koji žele davati instrukcije, kažu osnivači koji su ideju za platformu dobili nakon izbijanja pandemije.

Drugo polugodište u ponedjeljak je za većinu učenika počelo online, što je zasad kratkotrajno rješenje dok se epidemiološka slika ne popravi. No, dok se nastava prošle godine održavala internetom, razvijalo se drugo tržište – online instrukcije.

Lani smo u studenom predstavili prvu hrvatsku platformu za online instrukcije – ematematika.hr, osnivača Roberta Pavlika, inženjera strojarstva koji je nedavno ponudio i pakete za pripreme za maturu.

Ovakav tip instrukcija trenutno predstavlja najpraktičnije i najsigurnije rješenje, tvrdi, a s njim se slažu i osnovnoškolski prijatelji Roman Krvavica i Robert Ljubanović koji su jučer predstavili novu platformu i virtualnu učionicu – Einstrukcije.com – na kojoj roditelji i učenici osnovne i srednje škole mogu dogovoriti online termin poduke za svladavanje cjelokupnog školskog gradiva.

Robert je u timu zadužen za komunikaciju i selekciju instruktora, a Roman za tehničku stranu projekta i korisničko iskustvo.

Povezivanje ponude i potražnje

“Ideja se pojavila u proljeće 2020. nakon situacije s pandemijom i zatvaranjem. Nakon analize tržišta shvatili smo da je ovakav projekt nužan u Hrvatskoj jer možemo povezati ponudu i potražnju, te se postaviti kao platforma za davanje instrukcija s provjerenim instruktorima.

75

kuna cijena je instrukcija po jednom školskom satu (45 minuta) na Einstrukcije.com

Davanje instrukcija je oduvijek bio segment u sivoj ili crnoj zoni na koji se nije previše obraćala pažnja, a nužan je. Prva verzija platforme je zaživjela u prosincu 2020., a s dodatnim ispravljanjem funkcionalnosti od početka siječnja 2021. je u punom hodu”, kažu osnivači.

Zasad imaju 14 instruktora, uglavnom apsolvenata s višegodišnjim iskustvom koji su prošli detaljnu provjeru znanja. Osim cjelokupnog gradiva nude i instrukcije za maturu.

Bez rezerviranja termina

“U dolasku je još devetero instruktora. Radimo na proširenju kako bismo u ponudi imali sve ostale predmete za srednje škole, a otvoreni smo za sve studente i profesore koji žele davati instrukcije”, kažu. Instruktori po svakom online susretu s učenikom obavještavaju roditelja o napretku-.

Cijena instrukcija po školskom satu (45 minuta) iznosi 75 kuna, a kako su svi instruktori platforme povezani s aplikacijom za naručivanje termina putem koje se sinkronizacija vrši u realnom vremenu, moguće je rezervirati termin u nekoliko jednostavnih koraka bez prethodnog dogovora s instruktorom.

Ovakve obrazovne platforme, dostupne i na mobilnim uređajima, sve više uzimaju maha prema podacima internetske stranice Trading Platforms, jedne od vodećih obrazovnih mrežnih platformi.

Njezini stručnjaci predviđaju da će vrijeme provedeno na obrazovnim aplikacijama u sljedeće četiri godine bilježiti godišnju stopu rasta od 62%, a slijede ih poslovne aplikacije s 57%, što znači da bi platforme poput eMatematika.hr i Einstrukcije.com tek trebale doživjeti svoj ‘boom’.

Komentirajte prvi

New Report

Close