Platak dobio novi sustav zasnježivanja vrijedan 23 milijuna kuna

Autor: Marija Crnjak , 14. siječanj 2020. u 15:45
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Goranski sportski centar očekuje da će Platak dobiti stabilnu ski-sezonu od 50 do 60 dana.

U sportskom i rekreacijskom centru Platak posljednjeg tjedna uspješno se testira novi sustav za zasnježenje, pa je na dijelu staze moguće skijanje, a ulaganja u taj centar se nastavljaju, otkrili su u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Primorsko-goranskoj županiji.

Platak je dobio sustav vrijedan 23 milijuna kuna, koji uključuje 14 topova za snijeg, novo akumulacijsko jezero s 50.000 kubnih metara vode, strojarnicu i rashladne tornjeve.

U trgovačkom društvu Goranski sportski centar, čiji su osnivači Primorsko-goranska županija, Grad Delnice i Općina Čavle, očekuju da će Platak time dobiti stabilnu ski-sezonu od 50 do 60 dana.

Kako bi se vratilo zlatno doba Platka, potrebno je još uložiti u novu žičaru te infrastrukturu za tekuću vodu, a očekluje se da bi se u te investicije mogli uključiti i privatni ulagači. 

U ovoj godini Županijska uprava za ceste nastavlja s uređenjem ceste do Platka s 2,8 milijuna kuna, a još 15 milijuna kuna planirano je u županijskom proračunu za pripremu projekta gradnje nove 'četverosedežnice'. Razmatra se i projekt gradnje ljetnih sadržaja, što bi se prijavilo za financiranje iz EU.

Komentirajte prvi

New Report

Close