Plaćao struju redovito, a radnici HEP-a mu je došli isključiti: ‘Papiri ih nisu zanimali’

Autor: Poslovni.hr , 04. ožujak 2019. u 09:43
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Dodaje da s njim žive mala djeca, supruga je u bolnici, a bez struje bi bilo teško.

Josip Horvat, stanar Radničke ceste u koprivničkom prigradskom naselju Draganovec, jedva je uspio zaustaviti radnike HEP-a da mu isključe struju koju je redovno plaćao, piše Podravski.

"Kao iz vedra neba došli su ljudi iz HEP-a da mi isključe struju. U prvi tren nisam znao što se događa, zašto su oni došli, no bili su neumorni i inzistirali da imaju nalog da mi se isključi struja. Inače je supruga zadužena za plaćanje računa, a trenutno je u bolnici pa se u prvi mah nisam snašao, no znam da sve račune uredno plaćamo", rekao je Josip.

Kako kaže, nije dozvolio ulazak radnicima u dvorište, ali oni su inzistirali.

"Možda sam im uputio i malo grublje riječi, no nisam znao kako da im dokažem da je struja plaćena. Nisu ih zanimali papiri, oni su tvrdili da imaju nalog za isključenje i dalje ih ništa nije zanimalo", kaže Josip.

Dodaje da s njim žive mala djeca, supruga je u bolnici, a bez struje bi bilo teško.

"Nekako sam ih uspio otpraviti, no rekli su mi da će se uskoro vratiti. Onda mi je u pomoć uskočio susjed koji je nazvao Elektru u Koprivnici da vidimo što se dogodilo, no oni su rekli da ništa tu ne mogu, neka zovemo u Osijek na onaj nesretni broj telefona na koji se nitko ne javlja", veli Josip.

Kako kaže, ponovno uključenje je skupo, a ne vjeruje da bi ga ponovno uključili besplatno, čak i kad bi uvidjeli da su pogriješili. HEP još uvijek nije odgovorio što se točno dogodilo.

Nakon nekoliko sati od nemilog događaja, Josip je kazao kako je uspio dobiti osječku podružnicu.

"Evo, sve je riješeno. Uvidjeli su da su pogriješili jer nisu proveli moje plaćene račune kroz sustav te rekli da nam ipak neće isključiti struju. Ipak, ostaje gorak okus u ustima zbog cijele ove situacije", zaključio je Josip Horvat

Komentari (1)
Pogledajte sve

To se i meni svojedobno desilo.
Prije desetak godina, krasan proljetni dan, netko zvoni na vrata, ja kroz prozor “tko je?” Elektra, odite gore u stan., kažem ja.I došla dvojica, gdje je vam je brojilo, ja pokažem, drugi vadi neke škare i hoće odrezati neke žice.
Da nisam počeo urlati i pokazivati im uplatnice, nisam imao zadnju jer je niti nisam platio jer sam nenamjerno kasnio dva dana, ne znam šta bi bilo.
Njihovo je bilo, da se njih uopće ne tiče jesam li ja platio račune ili nisam, oni moraju izvršiti nalog!
A ja pitam ,što je ako je kod vas u Elektri nastala zabuna, ne, to njih ne zanima, oni imaju nalog.
Pa šta postoje više Elektri?

New Report

Close