Pilot projekt novog oglasnika javne nabave

Autor: Poslovni dnevnik , 19. rujan 2023. u 11:02
Na novom sustavu natječaje će objavljivati i HEP/M. Lukunić/PIXSELL

Naručitelji će nove postupke javne nabave objavljivati isključivo na novom EOJN-u.

Pilot projekt novog elektroničkog oglasnika javne nabave (EOJN) počinje 28. rujna i u njemu sudjeluje pet naručitelja koji će od toga datuma sve postupke javne nabave provoditi na novoj IT platformi, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Naručitelji će nove postupke javne nabave objavljivati isključivo na novom EOJN-u. To su: Središnji državni ured za središnju javnu nabavu, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Grad Rijeka, KBC Sestre milosrdnice i Hrvatska elektroprivreda.

Zainteresirani gospodarski subjekti koji žele sudjelovati u postupcima javne nabave tih naručitelja, svu komunikaciju i predaju ponuda obavljaju isključivo na novoj IT platformi. Prethodno je potrebno registrirati se na novom EOJN-u na adresi eojn.hr.

Obveza korištenja nove IT platforme za sve naručitelje je od 1. siječnja 2024. godine. Stari EOJN bit će u funkciji do zadnje objave ugovora po sklopljenim okvirnim sporazumima, odnosno sve dok bude potrebno.

Postupci jednostavne nabave i nabave sukladno Pravilniku o provedbi postupka nabave dobara, usluga i radova za postupak obnove provode se na starom EOJN-u najkasnije do 1. travnja 2024. godine. Registracija svih korisnika na novom EOJN-u omogućena je od 18. rujna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close