Pevec svojim djelatnicima isplatio regres od 1000 kuna

Autor: Objava za medije , 06. lipanj 2019. u 09:55
Foto: pevec

Tvrtka trenutno zapošljava 1855 djelatnika međutim ta je brojka u kontinuiranom rastu

Nakon prošlotjedne isplate stimulacija djelatnicima u maloprodaji, nabavi i stručnim službama u iznosu većem od 2 milijuna kuna, tvrtka Pevec je danas također isplatila i ovogodišnji regres u iznosu od 1.000 kuna po djelatniku te tako nastavila kontinuirano raditi na povećanju standarda svojih zaposlenika.

„Uvijek ističemo kako su naši zaposlenici naš najveći kapital. Od 2016. godine, kada je vodstvo tvrtke preuzela nova uprava, zabilježen je porast plaća za 24% dok je krajnji cilj podizanje prosječne neto plaće na 7.500 kuna kroz naredne dvije godine. Međutim, osim samih plaća, za naše smo zaposlenike razvili cjelokupni program stimulacija koji uključuje i spomenuti regres, božićnicu također u visini od 1.000 kuna, uskrsnicu od 500 kuna, naknadu za rođenje djeteta u visini od 4.000 kuna, prigodne dječje božićne poklone u vrijednosti od 600 kuna, besplatne jednogodišnje sistematske preglede za sve naše djelatnike te 13. plaću za 20% najboljih zaposlenika u maloprodaji. Ovim sveobuhvatnim programom stimulacija postavljamo nove standarde poslovanja te se etabliramo kao lider na sve zahtjevnijem tržištu rada“ navodi gosp. Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave tvrtke Pevec.

Tvrtka trenutno zapošljava 1855 djelatnika međutim ta je brojka u kontinuiranom rastu obzirom na to da osim novog prodajnog centra u Vukovaru čije se otvorenje očekuje u listopadu, planira izgradnja i dvaju novih prodajnih centara u Vinkovcima i Splitu. „Ovim se poslovnim odlukama dodatno približavamo našim kupcima koji prepoznaju širinu našeg asortimana te odličan odnos cijene i kvalitete naših proizvoda. U ponudi trenutno brojimo preko 50.000 artikala iz sedam prodajnih programa što nas čini prvim izborom potrošača u uradi sam segmentu čime se neizmjerno ponosimo“, zaključuje gosp. Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave tvrtke Pevec.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Bilo je i vrijeme da se u ovoj državi nešto pokrene u pravom smjeru. Ja kao bivši zaposlenik firme znam koliko ovo znači radnicima. Nadam se da je ovo samo početak i da će uvjeti rada biti sve bolji.

Prati velika vecina.
Pevec ima najjacu podrsku medija.
Ipak, to nece zadrzati mlade u RHČast mi je da sam radio u ovoj tvrtci, iako u moje vrijeme nije bilo ovako jer je bilo pod Pevecima ali kad ovo čitam sretan sam zbog kolega koji su tamo ostali.

Svaka čast i samo naprijed!

Nema to veze sa vlasnicima.
Trziste rada utjece na povecanje placa i ostalih dodataka
[/quote]
Djelomično točno, ali se postavlja pitanje zbog čega i drugi trgovci ne slijede ovaj primjer. Naravno da ima još trgovaca poput Peveca koji povećavaju prava radnika ali većinom je i dalje ovo iznimka.
Plan Uprave Peveca da prosječna plaća bude 7.500,00 kuna kroz iduće 2 godine je pokazatelj i drugima u kojem smjeru treba razmišljati. Tada neće biti odlazaka iz Hrvatske.
Da bi država pomogla poslodavcima potrebno je još više povećati osobni odbitak. Tada će se do te plaće doći i brže od te 2 godine.


Čast mi je da sam radio u ovoj tvrtci, iako u moje vrijeme nije bilo ovako jer je bilo pod Pevecima ali kad ovo čitam sretan sam zbog kolega koji su tamo ostali.

Svaka čast i samo naprijed!

Nema to veze sa vlasnicima.
Trziste rada utjece na povecanje placa i ostalih dodataka

New Report

Close