Pevec prodaje Solidum centar

Autor: Darko Bičak , 04. listopad 2019. u 08:10
Na proljeće je objavljeno da je Pevec od OTP Aventina kupio Solidum

Ukupno se radi o gotovo 50 tisuća četvornih metara trgovačkog prostora u poslovnom dijelu Zagreba.

Iako je u javnosti jučer jače odjeknula potvrda da trgovački lanac Pevec uskoro planira promijeniti ime zbog, kako kažu, lošeg imidža koji postojeći brend ima na hrvatskom tržištu, ispod je radara prošla njihova objava o prodaji nekretnina.

Naime, Pevec je u jučerašnjim dnevnim listovima objavio kako prodaje poslovnu zgradu Soliduma u Zagrebu, na Jankomiru. Riječ je o zgradi od gotovo 25.000 kvadrata sa skladištem od 354 kvadrata i dvorištem od još 25.000 kvadrata.

Ukupno se radi o gotovo 50 tisuća četvornih metara trgovačkog prostora u poslovnom dijelu Zagreba. U oglasu nije navedena najniža cijena već se to očekuje od ponuditelja, a rok za dostavu ponuda je 15 dana.

Naravno, u oglasu stoji i napomena da Pevec zadržava pravo ne izabrati nijednog od ponuditelja ne bude li zadovoljan ponudama, a da pri tome ne mora davati nikakav razlog za to.

Iz Peveca su pojasnili kako su došli u posjed ovog objekta. "Od početka 2017. imali smo veliki problem s dugoročnim podzakupom PC Pevec Jankomir s Kostkom, koji smo naslijedili od prijašnjih vlasnika Soliduma, obitelji Žužić. Kostko nam je plijenio sredstva na računima jer je imao taj ugovor (u jednom trenutku bilo je zaplijenjeno šest milijuna kuna) i niz drugih nezakonitih radnji, dok je Pevec u isto vrijeme zakupninu plaćao TC Solidumu u stečaju kao plodouživatelju", kažu u Pevecu. Dodaju da je u to doba na PC Pevec Jankomir postojala  hipoteka EOS MATRIX-a (ranije od HYPO Banke)

"Jedini način da prestane „reketarenje“ je bio pokušati steći pravo vlasništva. Kako su pojedinačne tražbine EOS MATRIX-a prema tzv. Žužić grupi bila osigurane hipotekama na više nekretnina "Žužić grupe“ (sve isprepletno), EOS MATRIX je prodavao paket, a ne pojedinačne tražbine. Koncem 2017. PEVEC je od  EOS MATRIX-a kupio taj paket kojega je dio bila i nekretnina TC Solidum (nekretnina koju prodajemo), šuma u Mošćenici, stan u Sokolgradskoj i dr. ", pojašnjavaju u Pevecu. Ističu da su PC Pevec Jankomir i TC Solidum bili predmet prodaje u ovršnom postupku koji je još HYPO kao založni vjerovnik pokrenuo 2014.

"Koncem 2018. održana je druga dražba na kojoj su nam kao jedinom ponuditelju (drugih nije bilo) dosuđene nekretnine, kupovninu je sud prebio s tom našom (kupljenom) tražbinom. Kako je to već bila druga dražba, da nismo dali ponudu, ovršni postupak bi se obustavio i morali bih sve ispočetkaDa ne bude nejasnoća: ne prodajemo naš Prodajni centar Jankomir, nego prodajemo susjednu nekretninu TC Solidum – dio paketa, koji nikada nismo namjeravali zadržati, da se pojavio kupac na dražbi ne bi davali ponudu, nego bi "uzeli“ kupovninu, budući da se nekretninama bavimo samo ako nam treba za našu djelatnost maloprodaju", kažu nam u Pevecu.

Komentirajte prvi

New Report

Close