Pevec poziva domaće građevinare da daju ponudu

Autor: Suzana Varošanec , 16. siječanj 2019. u 22:01
U centru u Vukovaru radit će 50 ljudi

Projekt u prvoj fazi vrijedan 35 mil. kn, idejno rješenje izradio je međunarodno nagrađeni osječki arhitekt.

Trgovački lanac Pevec 2019. započinje u znaku potvrde nastavka politike širenja, investicija i novog zapošljavanja.

Dok u Dalmaciji vodi pregovore o kupnji zemljišta – u Splitu planira veliki prodajni centar, već je pokrenuo realizaciju jednog od najvažnijih projekata koji se tiče grada heroja Domovinskog rata – Vukovara.

Pevec je već dobio lokacijsku dozvolu za gradnju vukovarskog centra. Otvorenje je planirano u zadnjem kvartalu, zaposlit će 50 djelatnika, a u prvoj fazi projekt je 'težak' 35 mil. kn (ukupno se procjenjuje na 40 milijuna). Zanimljivost se tiče i perioda ishođenja dozvole: doznajemo da su vukovarske vlasti bile vrlo brze te nakon što je tvrtka prikupila sve potrebne suglasnosti, grad je u roku 2 tjedna izdao dozvolu.

Ovaj projekt izradio je osječki arhitektonski studio Rechner Architects, tj. arhitekt Predrag Rechner. Poznat je i po recentnoj nagradi kad je u konkurenciji niza projekata pristiglih iz cijelog svijeta, s Brunom Rechnerom, za projekt i realizaciju Gradske tržnice Vukovar nagrađen u Barceloni internacionalnom arhitektonskom nagradom 2A architectural award 2018. za najbolju europsku poslovnu zgradu.

Očekuje se uskoro i odluka tko će graditi vukovarski Pevec. Izvođač će biti poznat do kraja veljače, a prema našim izvorima nekoliko domaćih građevinskih tvrtki izravnim putem bit će pozvane na davanje ponuda. Pevec je za 2018. najavio oko 140 mil. kn dobiti, što je 26% više u odnosu na 2017. te prihode blizu 2 milijarde kuna, što je 19% više u odnosu na 2017.

Komentirajte prvi

New Report

Close