Petrov otkrio zbog čega sumnja da će se Todoriću bilo što dogoditi

Autor: Poslovni.hr , 07. siječanj 2018. u 12:41
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik MOST-a Božo Petrov u razgovoru za Novi list detaljno je analizirao trenutačno stanje oko Agrokora te izložio zanimljivu tezu o mogućem raspletu situacije.

"Gospodinu Todoriću bih samo poručio da bude hrabar i da konačno iznese sve informacije za koje tvrdi da ih posjeduje. Ako itko išta zna o sprezi politike i hrvatskog gospodarstva u posljednjih 20 godina to je Ivica Todorić, a koliko mi je poznato on na svojem blogu još nije napisao ništa inkriminirajuće za vlast, a što bi natjeralo DORH na postupanje. To pokazuje da je sve ovo samo bračna svađa Ivice Todorića i HDZ-a, farsa. Todorić je niz godina bio igrač te klike, oni su mu sve omogućili, a onda i svojim nepostupanjem da ode u London. I sada da ja komentiram što piše Ivica Todorić?", naveo je Petrov u razgovoru za Novi list. 

Prenosimo dio razgovora koji se odnosi na Todorića:

Samo vam skrećem pažnju na to da on, čini se, smatra da ste vi u Mostu u suštini pošteni ljudi, za razliku od Plenkovića i HDZ-ovaca.

– Nije mi to tako izgledalo na sastanku s Todorićem. Kad je, prvi put u 20 godina, čuo od mene da država nije samoposluga i da neće dobiti novac, kao što je valjda svih prethodnih godina dobivao, ne mislim da me je u tom trenutku smatrao baš finim. To što sada on i HDZ glume nekakav sukob, pa Todorić uzima Most u usta… Ma, neka nas ne spominje i neka bude hrabar i otkrije što se sve radilo u Hrvatskoj, kako bismo imali čisti start.

Zašto bi on sebe inkriminirao?

– Za to treba biti hrabar.

Ludo hrabar.

– Ima li što izgubiti?

U najmanju ruku slobodu.

– Trenutačno je u egzilu.

Bolje biti u egzilu u Londonu nego u Remetincu.

– Ako mislite da bi izgubio slobodu, onda i vi vjerojatno nagađate da se Ivica Todorić pogodio za slobodu.

Jeste li optimist što se tiče njegovog povratka u Hrvatsku?

– S obzirom kako su radili u ovih pola godina, nakon što je Most otišao iz vlasti, čisto sumnjam da će se gospodinu Todoriću bilo što dogoditi. Teretili bi sami sebe. To je i jedan od razloga zašto Most više nije u vlasti. Najveća stvar za Hrvatsku je otkrivanje priče Agrokor, čišćenje situacije u vezi s tim koncernom. Da nije bilo Mosta, to se ne bi dogodilo dok zaista ne bi bilo prekasno za hrvatsko gospodarstvo. Bez lažne skromnosti mogu reći da je Most u ovome bio popriličan heroj, služeći se vašim riječima, ludo hrabar u tome što smo radili. Mislim da će to s vremenom i građani prepoznati. Svi ostali bili su nam s druge strane, Ivica Todorić i HDZ.

Komentari (15)
Pogledajte sve

Antuntune Kirine kako se zove ideologija i čin protjerivanja neistomišljenika ?
Kako se zove osoba koja isto predlaže i izvršava ?
Kirine sto ste vi kada predlažete nekome da napusti zemlju ? I to drugi puta u roku od 1 mjesec. Vec ste prije nekome drugome to predlagali. Nije slučajno.
Kirine sto mislite kako znam da niste iz Hrvatske ?


I btw Kirine – Antuntune znas li ti kako se zove ideologija i sto je čin protjerivanja neistomisljenika ?

Ne lupetaj! Evidentno imaš problema sa razmišljanjem, a kompleksi te nadvladavaju kod izričaja! Bolje nešto korisno radi! I btw domoljublje izražavam kroz plaćanje poreza, nažalost i za brojne bezveznjake po forumima….

I btw Kirine – Antuntune znas li ti kako se zove ideologija i sto je čin protjerivanja neistomisljenika ?

Kirin zvani Antuntun 🙂 Grigor Vitez je hrvatski pjesnik. Nisam sigurna jesi li ga u tvojoj republici učio. Podsjetio ne na tebe i tvoje domoljublje. Srce ti je na mjestu i iskreno. Ali to nije dovoljno. Nažalost. Kod nas je puno srčanih i dobrodušnih poput tebe. Zato nam i je tako kako je. Mirovine nestaju i pokradene. Hrvati bježe iz domovine. Čak i oni koji mogu živjeti pristojno sele se u London 🙂

KAKO ŽIVI ANTUNTUN

U desetom selu
Živi Antuntun.
U njega je malko
Neobičan um. 
On posao svaki
Na svoj način radi:
Jaja za leženje
On u vrtu sadi. 
Kad se jako smrači,
On mrak grabi loncem.
Razlupano jaje
On zašiva koncem. 
Da l’ je jelo slano,
On to uhom sluša.
A ribu da pjeva
Naučiti kuša. 
Na livadu tjera
Bicikl da pase.
Da mu miše lovi,
On zatvori prase. 
Guske sijenom hrani,
Snijegom soli ovce.
A nasadi kvočku
Da mu leže novce. 
Kad kroz žito ide
On sjeda u čun.
Sasvim na svoj način
Živi Antutun.

 

 

 

New Report

Close